Θεοδωράκης: Να δώσουμε άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις
Να κλείσει η στρόφιγγα του πολιτικού χρήματος, να δοθούν άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και να ενισχυθεί η εξουσία του ΕΣΡ ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.
Να κλείσει η στρόφιγγα του πολιτικού χρήματος, να δοθούν άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και να ενισχυθεί η εξουσία του ΕΣΡ ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Συνοψίζω τη δική μας πρόταση. Να κλείσουμε απολύτως τη στρόφιγγα του πολιτικού χρήματος. Να δώσουμε άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις – να πληρώσουν! Να ενισχύσουμε την εξουσία του ΕΣΡ. Όχι μόνο στις αδειοδοτήσεις αλλά και στον έλεγχο» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιλογή της να δώσει μόνο τέσσερις άδειες, λέγοντας ότι στην ουσία στήνει τό δικό της καθεστώς διαπλοκής.
«Λέτε: “θέλω να κλείσω τέσσερα κανάλια και να δώσω άδεια σε άλλα τέσσερα”. Γιατί όμως μόνο 4 κανάλια;
Τώρα εκπέμπουν 8 κανάλια εθνικής εμβέλειας (…) Είναι σαν να λέτε απειλώ τους 8 ότι θα γίνουν 4 με προφανή σκοπό να μπουν σε παζάρια μαζί μου. Ταυτόχρονα υπόσχομαι και σε ένα Τούρκο -άρα το παιγνίδι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθότι οι 8 μπορεί να γίνουν 3 και πάει λέγοντας.
»Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι ρυθμίσεις σας δε βάζουν τάξη στο χάος. Αλλά παζάρια με τους καναλάρχες, με τον υπουργό να κρατά την σπάθα και να αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει. Προφανώς θα επιβιώσει ο πιο υπάκουος. Φτιάχνετε ένα καθεστώς δική σας διαπλοκής» δήλωσε.
«Το δίλημμα που σήμερα θέτεται είναι Διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» είπε ο Σταύρος θεοδωράκης προσθέτοντας: «Δε σας ενδιαφέρει να βάλετε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δε σας ενδιαφέρει να υπάρχει πολυφωνία στην τηλεόραση. Δε σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή. Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων».
Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει το πολιτικό χρήμα και να επιστρέψει την αρμοδιότητα για την τηλεόραση στο ΕΣΡ, ενώ πρόσθεσε: «Η διαφημιστική πίτα για την τηλεόραση το 2015 θα κυμανθεί γύρω στα 230 εκατομμύρια. 230 εκατομμύρια που τα μοιράζονται ΟΚΤΩ Εσείς λέτε αυτά τα 230 εκατομμύρια να τα μοιράζονται τέσσερις Αυτό με ποιον τρόπο αποδυναμώνει τους ολιγάρχες καναλάρχες όπως λέτε; Απλώς κάνει λιγότερους και ισχυρότερους τους ολιγάρχες».
«Ακούστε λοιπόν την Ευρώπη. Ακούστε τους δημοσιογράφους. Ακούστε τους εργαζόμενους. Και ξεκολλήστε από τον ρόλο του μεγάλου καναλάρχη» συμπλήρωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσει το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας
- Ο Οτσόα έβαλε τα κλάματα μετά τον αποκλεισμό του Μεξικού από την Αγγλία (vid)
- Κρήτη: Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη – Σήμερα το τελευταίο «αντίο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442