Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Να ακούσουμε τις αντιπροτάσεις των αγροτών

Κατρούγκαλος: Να ακούσουμε τις αντιπροτάσεις των αγροτών

Ανοιχτός στο να εξετάσει τις προτάσεις των αγροτών για το Ασφαλιστικό, έπειτα και από την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Ανοιχτός στο να εξετάσει τις προτάσεις των αγροτών για το Ασφαλιστικό, έπειτα και από την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μία μέρα μετά την αποστολή του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (OKE), ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Βερνίκο.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός τόνισε ότι η βασική υποχρέωση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία.

«Επιχειρούμε αυτόν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός κάλεσε ξανά, για παράδειγμα, τους αγρότες να συζητήσουν μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα δικαιότερες τις σκέψεις και τις προτάσεις που εμπεριέχονται στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε ότι εξυπηρετούν την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη οι προτάσεις αυτές.

»Θέλουμε, όμως, να ακούσουμε και τις αντιπροτάσεις των αγροτών για κάθε πιθανή βελτίωση που μπορούν να έχουν. Η ΟΚΕ είναι ένας θεσμός, που από το Σύνταγμα αποτελεί το θεσμοποιημένο βήμα του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και της Πολιτείας. Όπως κάναμε, λοιπόν, και με τις γενικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έτσι και σήμερα θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και σε αυτό το επίπεδο του διαλόγου να ενεργοποιήσουμε την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε και εδώ μια δυνατότητα για ευρύτατη κοινωνική, αλλά και επιστημονική συζήτηση.

»Όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γιώργο Βερνίκο, είμαστε διατεθειμένοι αυτήν τη δέσμευσή μας για συνεχή διάλογο να την εξαντλήσουμε σε όλα τα επίπεδα με ιδιαίτερο σεβασμό στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στη συνταγματική αποστολή της».

Σχετικά με τους αγρότες, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Όπως κάναμε και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουμε και δικές μας ιδέες για βελτιώσεις, και περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές τους. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει διάλογος, και για να γίνει διάλογος πρέπει να έρθουν στην πρόσκληση αυτήν που τους έχουμε απευθύνει και να συμμετέχουν».

Ο κ. Βερνίκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ΟΚΕ είναι συνταγματικός θεσμός και είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε διάλογο ανάμεσα στα μέλη μας, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν, και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη συνταγματική υποχρέωση. Θέλω να διευκρινίσω ότι είναι άλλο ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς και άλλο η συζήτηση που γίνεται στην ΟΚΕ ανάμεσα στα μέλη μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024