
Μπλόκο από το ΣτΕ σε τουριστική επένδυση πολυτελών κατοικιών
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επέτρεψε στην εταιρεία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σία Ο.Ε.» να ανεγείρει 208 τουριστικές επιπλωμένες αυτοτελείς, πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Δήμου Λαυρίου (Λαυρεωτική).
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επέτρεψε στην εταιρεία «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σία Ο.Ε.» να ανεγείρει 208 τουριστικές επιπλωμένες αυτοτελείς, πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Δήμου Λαυρίου (Λαυρεωτική).
Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει έξι κάτοικοι της Λαυρεωτικής και ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού, του προϊσταμένου του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του γενικού γραμματέα περιφέρειας Αττικής, του Ε.Ο.Τ., όπως επίσης ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική οικοδομική άδεια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Μαρκοπούλου κ.λπ.
Με τις διοικητικές αυτές αποφάσεις εγκρίθηκαν, η αρχιτεκτονική μελέτη και οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας ξενοδοχειακού συγκροτήματος επιπλωμένων πολυτελών διαμερισμάτων πέντε αστέρων, αποτελούμενου από τρεις επιμέρους μονάδες, στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Δήμου Λαυρίου, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.».
Οι τρεις αυτές μονάδες τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών προβλεπόταν να χωροθετούν σε όμορα οικόπεδα, εκτάσεως 18.033, 28.033 και 13.893 τ.μ. Η πρώτη μονάδα θα περιλάμβανε 54, η δεύτερη 104 και η τρίτη 50 επιπλωμένες αυτοτελείς, πολυτελείς κατοικίες (σύνολο 208) με δυνατότητα διαμονής, τουλάχιστον, 470 ατόμων.
Τα διαμερίσματα αυτά θα ήταν υπό τη μορφή συγκροτημάτων αυτοτελών κατοικιών με κοινές, ανά συγκρότημα, πισίνες. Για κάθε μονάδα προβλεπόντουσαν κοινόχρηστα κτίρια υποδοχής, με κεντρική πισίνα, ενώ και οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες θα εξυπηρετούντο από κοινό εστιατόριο και μονάδα βιολογικού καθαρισμού.
Στην προσφυγή τους στο ΣτΕ οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή των επιπλωμένων διαμερισμάτων θα υποβάθμιζε έντονα το φυσικό περιβάλλον, καθώς και τις οικιστικές συνθήκες της Λαυρεωτικής.
Το ΣτΕ ακύρωσε ως μη νόμιμες όλες τις αποφάσεις που επέτρεπαν την κατασκευή των 208 τουριστικών επιπλωμένων αυτοτελών, πολυτελών κατοικιών στην Πούντα – Ζέζα Λαυρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442