Ειδομένη: Πάνω 5.000 πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν στην ΠΓΔΜ
Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η ροή των προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, απ' όπου το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, πέρασαν 2.000 άτομα. Την ίδια ώρα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη περιμένουν 1.900 πρόσφυγες, τόσο στις σκηνές όσο και στα λεωφορεία, ενώ ακόμη 3.450 πρόσφυγες βρίσκονται στο πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά στο Πολύκαστρο, όπου κατέφθασαν με 69 λεωφορεία.
Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η ροή των προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, απ’ όπου το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, πέρασαν 2.000 άτομα.
Την ίδια ώρα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη περιμένουν 1.900 πρόσφυγες, τόσο στις σκηνές όσο και στα λεωφορεία, ενώ ακόμη 3.450 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στο Πολύκαστρο, όπου κατέφθασαν με 69 λεωφορεία.
Πηγές της Αστυνομίας εκτιμούν ότι το επόμενο 24ωρο θα υπάρξει μαζική άφιξη προσφύγων στην περιοχή, ύστερα κι από τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εξαιτίας της οποίας δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια πλοίων κατά το προηγούμενο 48ωρο, με αποτέλεσμα να σταματήσει η ροή προσφύγων από τα νησιά.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).