Στην Τουρκία ξανά τη Δευτέρα η Μέρκελ με το προσφυγικό στις «βαλίτσες»
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα ταξιδέψει τη Δευτέρα στην Άγκυρα και θα έχει συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μία προσπάθεια να μειώσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα ταξιδέψει τη Δευτέρα στην Άγκυρα και θα έχει συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μία προσπάθεια να μειώσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, η συνάντηση αποφασίστηκε στο Λονδίνο, όπου Μέρκελ και Νταβούτογλου βρίσκονταν για τη διάσκεψη των δωρητών για τη Συρία.
Η γερμανίδα καγκελάριος είχε πάει τον Οκτώβριο στην Τουρκία, ενώ πριν από λίγο καιρό το Βερολίνο είχε επισκεφθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Την ώρα που η γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται αντιμέτωπη στη Γερμανία με ένα κύμα αυξανόμενης δυσαρέσκειας για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση, η ίδια προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία να λάβει περισσότερα μέτρα για την μείωση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη.
Η Τουρκία συμφώνησε τον Νοέμβριο να θέσει στο στόχαστρό της τα δίκτυα παράνομης διακίνησης προσφύγων. Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ δεσμεύτηκε να δώσει στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που φτάνουν στην Τουρκία από τη Συρία.
Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας, Φρανκ-Γίργκεν Βάιζε, είπε την Παρασκευή ότι δεν έχουν ακόμα εξεταστεί 370.000 αιτήσεις ασύλου, ενώ περίπου 300.000 με 400.000 άτομα που έχουν φτάσει στη Γερμανία δεν έχουν καταθέσει επισήμως αίτημα για χορήγηση ασύλου.
«Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη -θέλω να το ξεκαθαρίσω» είπε. «Είναι κακό και απαράδεκτο το γεγονός ότι οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν τόσο πολύ. Είναι κακό για κάθε προοπτική ενσωμάτωσης και για την αγορά εργασίας εάν η διαδικασία διαρκεί τόσο πολύ» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442