Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλη η Ισλανδία συζητά για τον τουρίστα που έχασε το δρόμο του

Όλη η Ισλανδία συζητά για τον τουρίστα που έχασε το δρόμο του

Διάσημος σε όλη την Ισλανδία έγινε ένας αμερικανός τουρίστας, ο οποίος πληκτρολόγησε λάθος στο GPS το όνομα της οδού που ήθελε να πάει με αποτέλεσμα να βρεθεί εντελώς αλλού. Τοπική εφημερίδα παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις περιπέτειές του.

Διάσημος σε όλη την Ισλανδία έγινε ένας αμερικανός τουρίστας, ο οποίος πληκτρολόγησε λάθος στο GPS το όνομα της οδού που ήθελε να πάει με αποτέλεσμα να βρεθεί αλλού.
{{{ map }}}
Τα «βάσανα» για τον 28χρονο Νόελ Σάντιλαν από το Νιου Τζέρσεϊ άρχισαν με την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο. Νοίκιασε αυτοκίνητο για να φτάσει στο Ρέικιαβικ και πληκτρολόγησε στο GPS το όνομα της οδού.

Ένα επιπλέον R στην πληκτρολόγηση της οδού «Laugavergur» τον έστειλε στα βόρεια του νησιού: Υπάρχει η ίδια οδός (χωρίς το R) στο Ρέικιαβικ και στην πόλη Siglufjordur (με R). Η οδήγηση ήταν ατελείωτη.

«Ήμουν κουρασμένος μετά την πτήση και ήθελα να πάω αμέσως στο ξενοδοχείο. Για αυτό συνέχισα να οδηγώ. Ήταν βέβαια ωραία η διαδρομή» είπε στην τοπική εφημερίδα Visir.

Όταν έφτασε στο… Siglufjordur, μια γυναίκα τον ενημέρωσε σχετικά. Του έκλεισε βέβαια δωμάτιο σε τοπικό ξενοδοχείο και από την επόμενη μέρα ο τοπικός Τύπος άρχισε να ασχολείται με τις περιπέτειες του Αμερικανού. Πού πήγε, τι είδε, πώς τα πέρασε…

«Παραξενεύτηκε όταν του είπα ότι είναι πλέον διάσημος στην Ισλανδία» δήλωσε η υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Πάντως, σε αρκετούς ταξιδιωτικούς οδηγούς της χώρας επισημαίνονται τα λάθη που γίνονται με ονόματα δρόμων στην πρωτεύουσα. Ίσως λοιπόν να μην έφταιγε μόνο ο ανυποψίαστος Αμερικανός…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024