Λαφαζάνης προς κυβέρνηση: Πάρτε πίσω ασφαλιστικό και φορολογικό
«Αν η κυβέρνηση δεν πάρει αμέσως πίσω το αντιασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο των προτάσεων της, πράγμα που σωστά θέτουν ως προϋπόθεση διαλόγου οι αγρότες, τότε σε λίγο δεν θα έχει άλλη επιλογή από τον στυγνό αυταρχισμό, πράγμα που θα επιταχύνει την πτώση της» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε συγκέντρωση της ΛΑΕ στη Ρόδο.
«Τα αγροτικά μπλόκα στους δρόμους δεν είναι κομματικά μπλόκα. Ζούμε μια πραγματική παλλαϊκή αγροτική εξέγερση» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συγκέντρωση στη Ρόδο.
«Εξίσου πρωτοφανείς σε έκταση και δυναμισμό είναι οι κινητοποιήσεις του επαγγελματικού κόσμου, ο οποίος σπάει τις παραδοσιακές συντηρητικές εκπροσωπήσεις και βρίσκεται σε μεγάλο πολιτικό και κινηματικό αναβρασμό.
» Το δικό μας μήνυμα στους αγρότες, στους επαγγελματίες, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στη νεολαία είναι να δώσουν στον αγώνα τους έναν όσο το δυνατό πιο σαφή, πιο συνεπή και πιο συνολικό δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό, διότι μόνο αυτός ο προσανατολισμός είναι ο δρόμος, ώστε ο αγώνας τους να γίνει αποτελεσματικός και νικηφόρος και να δώσει μια νέα προοπτική στον τόπο» συνέχισε.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, καλώντας την να πάρει πίσω τα μέτρα.
«Αν η κυβέρνηση δεν πάρει αμέσως πίσω το αντιασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο των προτάσεων της, πράγμα που σωστά θέτουν ως προϋπόθεση διαλόγου οι αγρότες, τότε σε λίγο δεν θα έχει άλλη επιλογή από τον στυγνό αυταρχισμό, πράγμα που θα επιταχύνει την πτώση της» κατέληξε.
Το δίλημμα για την κυβέρνηση: απόσυρση των μέτρων ή ήττα, κατάρρευση και πτώση της μέσα από την γιγάντωση των κοινωνικών αντιδράσεων, είναι όχι μόνο υπαρκτό αλλά και αμείλικτο.
Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο από την ακύρωση του μνημονίου και του συνόλου των μνημονιακών δεσμεύσεων μέσα από την συντριβή της κυβέρνησης και του συνόλου του μνημονιακού μπλοκ των Μητσοτάκηδων και σία.
Η λύση για τη χώρα είναι μια γνήσια δημοκρατική αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική και προγραμματική πορεία εξόδου από την ευρωζώνη και σύγκρουσης με την ΕΕ, που μπορεί να τη διασφαλίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία της μισθωτής εργασίας με τα μικρομεσαία στρώματα των πόλεων, τη μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία και ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442