
Διασώθηκαν μετά από 36 ημέρες κινέζοι εργάτες σε ορυχείο
Οι τέσσερις επιζώντες κινέζοι εργάτες σε ορυχείο που βρίσκονταν παγιδευμένοι εδώ και 36 ημέρες, διασώθηκαν την Παρασκευή. Δέκα επτά άτομα είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο, μετά την κατάρρευσή του, αλλά μόλις τέσσερις κατάφεραν να επιβιώσουν.
Οι τέσσερις επιζώντες κινέζοι εργάτες σε ορυχείο που βρίσκονταν παγιδευμένοι εδώ και 36 ημέρες, διασώθηκαν την Παρασκευή.
Οι εργάτες είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο γύψου της επαρχίας Σανντόνγκ, η κατάρρευση στο οποίο στις 25 Δεκεμβρίου ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε και από σεισμογράφους.
Οι δραματικές εικόνες έδειξαν έναν από τους άνδρες να βγαίνει στην επιφάνεια και στη συνέχεια να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας των εργατών στο ορυχείο.
Δέκα επτά άτομα είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο, μετά την κατάρρευσή του, αλλά μόλις τέσσερις κατάφεραν να επιβιώσουν.
Περισσότεροι από 400 διασώστες συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης. Για αρκετές εβδομάδες έσκαβαν τούνελ προς τους διασωθέντες και τους παρείχαν νερό και υγρά μέσω μίας γεώτρησης.
Ο ιδιοκτήτης του ορυχείου έβαζε τέλος στη ζωή του. Οι Αρχές της Κίνας έχουν αυστηροποιήσει τις ποινές για τους επιχειρηματίες που δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι μεγάλοι της Ευρώπης θέλουν τον γιο του Κριστιάνο Ρονάλντο
- Βενιζέλος: Ο τεχνολογικός ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύει ως επίδικο τη φιλελεύθερη δημοκρατία
- Κρήτη: Ο 54χρονος πυροβόλησε 6 φορές τον Νικήτα και συνέχισε να τον κλωτσά – Βίντεο ντοκουμέντο
- Θεσσαλονίκη: Βαρύ το κλίμα για την αποχώρηση της Ryanair – Αναζητούνται λύσεις από τους φορείς της πόλης
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Ο Στινγκ επιμένει ότι τα παιδιά του δε θα κληρονομήσουν τίποτα από την περιουσία του

