
Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΝΑΤ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό αποφάσισε την Παρασκευή η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ). Μετά τις πρόσφατες συνεχόμενες απεργίες τους, οι υπάλληλοι συγκαλούν το πρωί της Τετάρτης νέα γενική συνέλευση, ενώ το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό αποφάσισε την Παρασκευή η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).
Μετά τις πρόσφατες συνεχόμενες απεργίες τους, οι υπάλληλοι συγκαλούν το πρωί της Τετάρτης νέα γενική συνέλευση, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα. Από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, «για να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η διάλυση του ΝΑΤ, τόσο για τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους ναυτικούς, όσο και για τη Ναυτιλία».
Σύμφωνα με τους εργαζομένους στο Ταμείο, η ενέργεια αυτή προκρίθηκε «διότι όσες επαφές κι αν υπήρξαν με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, δεν έγινε δυνατόν να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος και του ΝΑΤ».
Οι υπάλληλοι του ΝΑΤ, που δηλώνουν αντίθετοι με την κατάργηση των ΝΑΤ, ΚΕΑΝ, Ταμείων Προνοίας και ΕΛΟΕΝ, θα συμμετάσχουν και στην πανεργατική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Καλούν και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να συντονίσει τον αγώνα όλων των εμπλεκομένων με τη Ναυτιλία, ενώ ζητούν από τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση και πορεία της Τετάρτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν – ΗΠΑ: Διπλωματικά παιχνίδια στο Ισλαμαμπάντ – Επισφαλής η εκεχειρία στον Λίβανο
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας