Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε η γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης

Παραιτήθηκε η γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης

Την παραίτησή της υπέβαλε αιφνίδια η γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, εξαιτίας της διαφωνίας της στην υπόθεση της στέρησης υπηκοότητας για όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Το υπουργείο θα αναλάβει ο Ζαν-Ζακ Ούρβοας.

Την παραίτησή της υπέβαλε αιφνίδια η γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, εξαιτίας της διαφωνίας της στην υπόθεση της στέρησης υπηκοότητας για όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.

Το υπουργείο θα αναλάβει ο Ζαν-Ζακ Ούρβοας.

Η γαλλική πολιτική έχει εμπλακεί τους τελευταίους μήνες σε μία έντονη συζήτηση γύρω από πρόταση που θέλει να στερούνται της γαλλικής υπηκοότητας οι κάτοιχοι διπλής υπηκοότητας που καταδικάζονται για τρομοκρατία.

Η παραίτηση ανακοινώθηκε επίσημα από τη γαλλική προεδρία το πρωί της Τετάρτης, το οποίο και «εξέφρασε την αναγνώριση του προέδρου στο έργο της Κριστιάν Τομπιρά, και την αποφασιστικότητά της στη μεταρρυθμίση της Δικαιοσύνης και το μείζονα ρόλο που έπαιξε στον γάμο για όλους».

Από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο μακράν «βαρύτερος» νόμος που είχε υπογράψει η πολιτικός ήταν ο νόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών (που έχει, άτυπα, το όνομα «νόμος Τομπιρά»).

«Κάποιες φορές, το να αντιστέκεσαι σημαίνει να μένεις, κάποιες φορές να φεύγεις. Για την πίστη στον εαυτό σου, σε εμάς, για να έχει τον τελευταίο λόγο η ηθική και το δίκαιο» ανέφερε η Τομπιρά σε tweet της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024