
«Αυτοψία» γάλλου και γερμανού ΥΠΕΣ στην Ελλάδα για το προσφυγικό
Ο γάλλος και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου «να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Η Γαλλία και η Γερμανία αντιμετωπίζουν από κοινού την «πρόκληση» που συνιστά η άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και έχουν τις ίδιες προτεραιότητες, τόνισε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
«Όσον αφορά τα μεταναστευτικά ζητήματα (…) αντιμετωπίζουμε μαζί αυτήν την πρόκληση» είπε ο Καζνέβ ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.
Ο γάλλος υπουργός, μαζί με τον γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
«Ορισμένες παραλίες ελέγχονται από μαφιόζικες οργανώσεις και όχι από την αστυνομία. Το έργο της ακτοφυλακής θα έπρεπε να είναι η επιτήρηση της τάξης όμως είναι ένα έργο που είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αναλάβει μόνη της» υπογράμμισε ο ντε Μεζιέρ εκφράζοντας την επιθυμία για «μια νέα αποστολή της Frontex» που θα έχει την εντολή να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Ανέλεγκτες όπως κατατέθηκαν» οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες των πολιτικών
- Καιρός: Οι πρώτες ζέστες μέρες του Μαΐου και τι αναμένουμε για τον Ιούνιο – Σε ανοδική τάση η θερμοκρασία
- ΕΦΕΤ: Ανακάλεσε συσκευασίες με κουλούρια – Τι εντόπισε
- Ανέτοιμοι οι Έλληνες διαιτητές για ντέρμπι, εκτέθηκαν Γκαγκάτσης και Λανουά
- Ζέτα Μακρυπούλια: Στην Επίδαυρο με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, μετά το ΔΘΠ
- Η επόμενη (δύσκολη) αποστολή του Χάνσι Φλικ

