
Βερολίνο: Δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις για το ελληνικό χρέος
«Έως τώρα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Ελλάδα για το χρέος» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, κληθείσα να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο συζητείται το ενδεχόμενο να αναλαβει ο ESM διμερή δάνεια από το πρώτο πακέτο στήριξης και να διαθέσει στην Ελλάδα «φρέσκο» χρήμα με ευνοϊκότερους όρους.
«Έως τώρα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Ελλάδα για το χρέος» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, κληθείσα να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο συζητείται το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ESM διμερή δάνεια από το πρώτο πακέτο στήριξης και να διαθέσει στην Ελλάδα «φρέσκο» χρήμα με ευνοϊκότερους όρους.
Είναι απολύτως λογικό να μην έχει γίνει συζήτηση για το χρέος, «διότι έχει συμφωνηθεί ότι πρέπει πρώτα να γίνει η αξιολόγηση, η οποία θα προσδιορίσει και καθοριστικά ποια πορεία θα πάρουν μακροπρόθεσμα οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα» δήλωσε η εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια δεν τίθενται αυτά τα ερωτήματα αυτήν τη στιγμή.
«Εμείς θα περιμένουμε τώρα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά, πιθανώς, θα υπάρξει μία τέτοια διαβούλευση. Αλλά από αυτήν τη θέση δεν μπορώ να προτρέξω με εικασίες» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η συλλογή τροπαίων συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό: Έφτασε τους 345 τίτλους
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-12: Κυρίαρχοι οι Πειραιώτες, ξανά πρωταθλητές
- Ο Vanilla Ice επιμένει ότι θα εμφανιστεί στην «γιορτή» του Τραμπ
- Ναταλία Γερμανού: «Η Γωγώ Μαστροκώστα αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά»
- Ο Τζόρτζιο Μαρκέτι στάθηκε στην κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό το 2024 (vid)
- Champions League: Η Παρί θέλει το repeat και η Άρσεναλ το πρώτο – Ζωντανά το pregame του μεγάλου τελικού στο MEGA
