Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλεισμένοι στα ελληνο-τουρκικά σύνορα έμειναν επί ώρα ακτιβιστές

Αποκλεισμένοι στα ελληνο-τουρκικά σύνορα έμειναν επί ώρα ακτιβιστές

Με ειρηνική διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό, περίπου 15 λεπτών, του τελωνείου των Κήπων  άνοιξε η αυλαία της δεύτερης ημέρας των δράσεων που πραγματοποιεί στον Έβρο η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), με αίτημα την πτώση του φράχτη του Έβρου.

Με ειρηνική διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό, περίπου 15 λεπτών, του τελωνείου των Κήπων άνοιξε η αυλαία της δεύτερης ημέρας των δράσεων που πραγματοποιεί στον Έβρο η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), με αίτημα την πτώση του φράχτη του Έβρου.

Λίγο πριν αναχωρήσουν οι διαδηλωτές από το τελωνείο των Κήπων με κατεύθυνση το τελωνείο των Καστανιών αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής επιχείρησε να μπει με λεωφορείο, στην Τουρκία όπου είχε προγραμματιστεί παραχώρηση κοινής συνέντευξης Τύπου, με Τούρκους στην Κεσσάνη.

Εντούτοις δεν επιτράπηκε η είσοδος από τις αρμόδιες τελωνειακές και αστυνομικές Αρχές της γειτονικής χώρας και παρέμειναν επί ώρα στον χώρο του τουρκικού τελωνείου αναμένοντας να ευοδωθούν οι προσπάθειες των εκπροσώπων των τουρκικών κινημάτων από την Κεσσάνη για να τους επιτραπεί η είσοδος.

Για το θέμα ενημερώθηκε σχετικά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τελικώς οι ελληνικές αντιπροσωπείες μετέβησαν στην Τουρκία με ΙΧ αυτοκίνητα και η κοινή συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην Κεσσάνη της Τουρκίας, παρουσία συνολικά 60 ατόμων.

Νωρίτερα, οι περίπου 100 διαδηλωτές κρατώντας πανό στην ελληνική και τουρκική γλώσσα διατράνωσαν μέσω συνθημάτων το αίτημά τους για άνοιγμα των συνόρων και ασφαλή είσοδο των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύντομο χαιρετισμό με αναφορές τόσο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό όσο και τις πολιτικές Ελλάδας-Τουρκίας, απεύθυναν ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, και ο εκπρόσωπος του σωματείου «Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν», Γιουσούφ Οζντεμίρ.

Των σύντομων χαιρετισμών στην πλατεία των Καστανέων ακολούθησε πορεία των διαδηλωτών προς το τελωνείο που βρίσκεται στην άκρη του χωριού. Εκεί μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, τριμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ανάρτησε πανό στην πρόσοψη του τελωνείου στο οποίο αναγράφονταν: «Μέσα οι πρόσφυγες έξω οι ναζί. Ανοίξτε τα σύνορα έξω η FRONTEX».

Η πρόθεση της συντονιστικής επιτροπής ήταν το πανό να αναρτηθεί στον αμφιλεγόμενο φράχτη και γι’ αυτό είχε υποβληθεί εγκαίρως σχετικό αίτημα κεντρικά στην Αθήνα, το οποίο όπως προκύπτει δεν έγινε τελικά αποδεκτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024