Συλλαλητήριο στην πλατεία Ομόνοιας και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στο προσχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν να αποσυρθεί «ο νόμος- λαιμητόμος που τσακίζει την ασφάλιση και τις συντάξεις».

Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν συνεργαζόμενες οργανώσεις συνταξιούχων, οικοδόμοι, απόστρατοι αστυνομικοί, εργαζόμενοι στη Softex και άλλα σωματεία εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε «συστράτευση όλο το λαϊκό κίνημα και τις κοινωνικές τάξεις που είναι τα μόνιμα θύματα» για να μην περάσει αυτός ο νόμος.

Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, ενώ απευθύνεται κάλεσμα για το νέο συλλαλητήριο της προσεχούς Τρίτης την ώρα που στο Κοινοβούλιο θα διεξάγεται συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, καθώς και για τη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

Να αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να μην το καταθέσει στη Βουλή κάλεσε την κυβέρνηση από τα Χανιά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτό το νομοσχέδιο το ασφαλιστικό, δεν διορθώνεται, δεν φέρνει επιμέρους τροποποιήσεις, δεν θα πρέπει καν να κατατεθεί στη βουλή, θα πρέπει η κυβέρνηση να το αποσύρει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και τους αγώνες των εργαζομένων» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ