
Τσεχία: Να εξεταστεί η βρετανική πρόταση για «φρένο» σε παροχές σε μετανάστες
Πρόταση να βάλει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ «φρένο» στις κοινωνικές παροχές σε μετανάστες αξίζει να συζητηθεί με τη Βρετανία, σημείωσε ο τσέχος πρωθυπουργός Μποχουσλάβ Σομπότκα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ντέιβιντ Κάμερον στην Πράγα.
Πρόταση να βάλει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ «φρένο» στις κοινωνικές παροχές σε μετανάστες αξίζει να συζητηθεί με τη Βρετανία, σημείωσε ο τσέχος πρωθυπουργός Μποχουσλάβ Σομπότκα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ντέιβιντ Κάμερον στην Πράγα.
«Η άποψή μου είναι ότι μία από τις προτάσεις που θα μπορούσε να συζητηθεί» είναι το «να δοθεί στην κυβέρνηση ενός κράτους-μέλους της ΕΕ η δυνατότητα να πατήσει φρένο στην περίπτωση τεράστιας πίεσης στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας» είπε ο Μπ.Σομπότκα.
Από την πλευρά του, ο Κάμερον επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τις αλλαγές που θέλει να επιτύχει ο Κάμερον για τις κοινωνικές παροχές σε μετανάστες.
Ωστόσο, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι η πρότασή του να περιοριστούν οι παροχές σε ευρωπαίους μετανάστες για τέσσερα χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάος στο Παρίσι, επεισόδια οπαδών της Παρί Σεν Ζερμαίν με αστυνομικούς [video]
- Με το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας φωταγωγήθηκε η Βουλή
- Ο πόλεμος στο Ιράν κοστίζει στους Αμερικανούς καταναλωτές σχεδόν 60 δισεκατομμύρια δολάρια
- Γιορτή σήμερα 31 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]
- ‘Ετσι αποθέωσε η Euroleague τον Πίτερς (vid)


