Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στην 5η θέση η Εθνική πόλο γυναικών με νίκη επί της Ρωσίας

Στην 5η θέση η Εθνική πόλο γυναικών με νίκη επί της Ρωσίας

Με νίκη ολοκλήρωσε η Εθνική πόλο των γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Το αντιπροωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Ρωσίας με 13-12 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 9-9), κατέλαβε την 5η θέση στην τελική κατάταξη, κυρίως όμως πήρε μία σημαντική ψυχολογική «ένεση» ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει τον Μάρτιο στην Ολλανδία, όπου θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Με ανατροπή και τσαμπουκά η εθνική μας ομάδα των γυναικών νίκησε τη Ρωσία 13–12 στα πέναλτι και κατάκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η ελληνική ομάδα μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, κάτι που επέτρεψε στη Ρωσία με 3 γκολ της Λισούνοβα να πάρει το προβάδισμα με 3–0. Με τις Ελευθερία Πλευρίτου, Μανωλιουδάκη και Ασημάκη η εθνική μας έκανε την πρώτη επιστροφή ισοφαρίζοντας σε 3–3. Οι Ρωσίδες ξέφυγαν και πάλι με τρία γκολ διαφορά, 9-6, 2’ 26’’ πριν το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου.

Τότε όμως οι διεθνείς μας με εκπληκτική άμυνα, την Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει εξαιρετικές και σωτήριες επεμβάσεις, όχι μόνο δεν δέχτηκε άλλο γκολ, αλλά και ισοφάρισε σε 9–9 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί η Διαμαντοπούλου απόκρουσε το πέναλτι της Ιβάνοβα, η Μανωλιουδάκη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, για να έρθει στο τελευταίο πέναλτι η Τιμοφέεβα να αστοχήσει (δοκάρι) και η εθνική μας ομάδα να πάρει μια νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει του προολυμπιακού που θα γίνει τον Μάρτιο στην Ολλανδία.

Για την εθνική μας τρία γκολ πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου και από δύο οι Ρουμπέση, Ασημάκη και Μανωλιουδάκη.

Τα οκτάλεπτα:
3–2, 4-3, 2–2, 0–2, 3–4 (πεν.)

Ελλάδα: Ελένη Κούβδου (τερματοφύλακας), Χριστίνα Τσουκαλά 1, Ιωάννα Χυδηριώτη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη 2, Αντιγόνη Ρουμπέση 2, Χριστίνα Κώτσια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 2, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελένη Ξενάκη, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακας).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024