Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παγώνουν» οι εκλογές της UEFA μέχρι την έφεση του Πλατινί

«Παγώνουν» οι εκλογές της UEFA μέχρι την έφεση του Πλατινί

Η UEFA γνωστοποίησε την Παρασκευή με ανακοίνωσή της πως δεν θα προγραμματίσει προεδρικές εκλογές για να αντικαταστήσει τον Μισέλ Πλατινί, έως ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει καταθέσει ο Γάλλος. Ο Πλατινί, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, τιμωρήθηκε τον Δεκέμβριο με οκταετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα από την επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας. Την ίδια ώρα, η UEFA έχει αποφασίσει να στηρίξει το δεξί χέρι του Πλατινί, Τζιάνι Ινφαντίνο στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA.

Η UEFA γνωστοποίησε την Παρασκευή με ανακοίνωσή της πως δεν θα προγραμματίσει προεδρικές εκλογές για να αντικαταστήσει τον Μισέλ Πλατινί, έως ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει καταθέσει ο Γάλλος. Ο Πλατινί, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, τιμωρήθηκε τον Δεκέμβριο με οκταετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα από την επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

«Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι δεν θα προγραμματιστεί προεδρική εκλογή στην UEFA έως ότου τα όργανα εφέσεων της αθλητικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου δυνητικά του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου, έχουν λάβει μια απόφαση αναφορικά με τον αποκλεισμό του Μισέλ Πλατινί» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Ελπίζουμε ότι το όνομά του θα καθαριστεί και πως θα μπορέσει να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Και επίσημα Ινφαντίντο για FIFA

Την ίδια ώρα, η UEFA έχει αποφασίσει να στηρίξει το δεξί χέρι του Πλατινί, Τζιάνι Ινφαντίνο στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA. Μάλιστα, έλαβε τη «συντριπτική» υποστήριξη των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA.

«Οι εθνικές ομοσπονδίες της UEFA εξέφρασαν με συντριπτική πλειοψηφία την υποστήριξή τους για τον Τζάνι και θα ανακοινώσουν επίσημα τις ξεχωριστές θέσεις τους εν ευθέτω χρόνω», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάθε μια από τις 209 ομοσπονδίες-μέλη της FIFA έχει μια ψήφο στις προεδρικές εκλογές, με τις 53 εξ αυτών να είναι από την Ευρώπη. Ο Ινφαντίνο, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας της UEFA, είναι ένας από τους πέντε υποψηφίους για τις αρχαιρεσίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο νικητής των εκλογών θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος είχε αναλάβει τα «ηνία» της FIFA το 1998, ωστόσο τον Δεκέμβριο τιμωρήθηκε με οκταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ο Ινφαντίνο βέβαια, ήταν και παραμένει το «δεξί χέρι» του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Γάλλο συνεργάτη του, αφότου εκείνος τιμωρήθηκε για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024