Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στο φως υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών

Υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying) σε βάρος δύο 15χρονων κοριτσιών εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος συμμαθήτριάς τους, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying) σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 15χρονης, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Προηγήθηκε σχετική έγκληση κατά αγνώστων, που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τη διεύθυνση ιδιωτικού σχολείου των βορείων προαστίων της Αττικής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης έστελνε κατ’ επανάληψη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλήθος μηνυμάτων σε ανήλικες μαθήτριες του σχολείου με περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας των ψηφιακών στοιχείων, καθώς και μετά από επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία-πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή και ταυτοποίηση 15χρονης μαθήτριας του ίδιου ιδιωτικού σχολείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο κορίτσια έφτασαν στο σημείο να μην πηγαίνουν στο σχολείο τους, καθώς η συμμαθήτριά τους, για λόγους αντιζηλείας, τα εκφόβιζε ότι θα αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα τους που γνώριζε.

H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων απεστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024