
Παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε καταγγελία εις βάρος του Ν.Γεωργιάδη
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο Νίκος Γεωργιάδης, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο πρώην βουλευτής, Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.
Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.
Η εισαγγελική έρευνα θα προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».
Με την αναφορά του ο δημοσιογράφος έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων που γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης και προτείνει να εξεταστούν.
Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας προκειμένου να γνωστοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν, στοιχεία για τον κ. Γεωργιάδη.
Τι απαντά ο ίδιος
«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα φορητά κλιματιστικά, ένας δήμαρχος και η μάχη για την ευρωπαϊκή αγορά
- Στη Γαλλία ο πληθωρισμός πέφτει και τα επιτόκια ανεβαίνουν
- Ασκήσεις ισορροπίας του Ομάν στο Ορμούζ – Το «τυφλό σημείο» στις αγορές
- Εμπολα – ΛΔ Κονγκό: 1.502 τα κρούσματα και 473 οι θάνατοι από σπάνιο στέλεχος χωρίς θεραπεία
- «Υπερτυφώνας» απειλεί νησιά των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό – Ριπές ανέμων ως και 314 χιλιομέτρων την ώρα
- LIVE: Κολομβία – Γκάνα


