Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι μεταρρυθμίσεις κοινό σημείο αναφοράς για Θεοδωράκη-Μητσοτάκη

Οι μεταρρυθμίσεις κοινό σημείο αναφοράς για Θεοδωράκη-Μητσοτάκη

Κοινά σημεία αλλά και αρκετές διαφωνίες διαπίστωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης.

Κοινά σημεία αλλά και αρκετές διαφωνίες διαπίστωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ο εκλογικός νόμος, το ασφαλιστικό, τα μέτρα για τους αγρότες και οι κινητοποιήσεις τους, καθώς και τα θέματα Παιδείας.

«Συμφωνήσαμε να τα λέμε τακτικά για να υπερασπίσουμε τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σε ερώτηση για το τι εννοούσε με την αναφορά περί σύμπλευσης όταν εισήλθε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τη ΝΔ, πρόσθεσε όμως ότι «σε όποιες μεταρρυθμίσεις συμφωνούμε μπορεί να υπάρξει συνεργασία».

«Κοινός αντίπαλος είναι οι πράξεις της κυβέρνησης» επισήμανε, και ανέφερε ως παράδειγμα την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο αρχηγός της ΝΔ, είπε, δεν είναι αρνητικός στη μείωση του μπόνους και στο σπάσιμο των περιφερειών.

Σε ερώτηση για την ανοιχτή πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως «ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από ένωση μηχανισμών και στρατών αλλά έχει ανάγκη από λύσεις».

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι τώρα δεν έχει ακούσει την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να προσθέτει τίποτα στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού. «Θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να βρεθούν λύσεις για τη χώρα κι όχι για να νιώθουν ασφαλείς οι κομματικοί στρατοί» συμπλήρωσε.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ο διάλογος είναι χρήσιμος όχι μόνο για να αισθανόμαστε εμείς καλά. Είναι για να αισθάνεται και μια ασφάλεια η κοινωνία, να ξέρει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε στον απογοητευμένο μας λαό που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και θα συζητήσουμε για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο, οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας. Έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».

* Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024