Τσίπρας: Το 2016 θα καταπλήξουμε την παγκόσμια οικονομική κοινότητα
Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τόνισε, επίσης, ότι «αν και πέρυσι ήταν μια χρονιά με προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας».
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης των συνομιλιών για την αξιολόγηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
«Όσο γρηγορότερα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο θα είναι για την ανάκαμψη και για την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο» σημείωσε, επισημαίνοντας:
«Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Τρεις διασωληνωμένοι απο τη φωτιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών – Στο μικροσκόπιο οι εργασίες οξυγονοκόλλησης
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Υδρογονάνρθρακες: Στην τελική ευθεία η γεώτρηση του «Block 2» του Ιονίου
- Η άσκηση για καλύτερο ύπνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442