Σε ζώνη αστικού πολέμου μεταβάλλεται η νοτιοανατολική Τουρκία. Οι ειδικές δυνάμεις καταδρομέων του τουρκικού στρατού αναπτύχθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Ντιγιαρμπακίρ, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, όπου πάνω από ένα μήνα μαίνονται οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μελών του κουρδικού ΡΚΚ.

Τα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ένα τάγμα περίπου 200 ανδρών των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού έχουν μεταφερθεί από τη δυτική Τουρκία στο Ντιγιαρμπακίρ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν στην κουρδική εξέγερση.

Επικεφαλής των δυνάμεων καταδρομέων ετέθη ο ίδιος ο διοικητής της δύναμης, υποστράτηγος Ζεκαΐ Ακσακαλί. Η ανάθεση της αποστολής σε έναν ανώτατο αξιωματικό είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, σχολιάζουν αναλυτές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι καταδρομείς εστάλησαν στην περιοχή για τη διεξαγωγή και νυκτερινών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Στη συνοικία Σουρ, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εκτυλίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες οι πλέον σκληρές μάχες των τελευταίων ετών μεταξύ των κούρδων ανταρτών και των τουρκικών δυνάμεων, σηματοδοτώντας την αλλαγή πολεμικής τακτικής του ΡΚΚ, που έχοντας αποκτήσει την εμπειρία του αστικού πολέμου στο συριακό Κομπάνε κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετέφερε τον πόλεμο στο αστικό περιβάλλον, σε πόλεις της νοτιονανατολικής Τουρκίας με ισχυρή παρουσία του κουρδικού πληθυσμού. Εκτός από το Ντιγιαρμπακίς, σφοδρές συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στις πόλεις Τζίζρε, Σιλόπι και Ίντιλ της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ, ενώ στο γειτονικό Χακιάρι ο στρατός έχει αποκλείσει τις περιοχές Γιουκσέκοβα, Σεμντίνλι και Τσουκούρτζα. Επιθέσεις του ΡΚΚ και αντίστοιχες επιχειρήσεις του τουρκιού στρατού λαμβάνουν χώρα καθημερινά και σε άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Δείτε φωτογραφίες των καταστροφών από τη συνοικία Σουρ, στο κέντρο του Ντιγιαρμαπακίρ:

Γ.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο