Θεοδωράκης: Πότε ανακάλυψε η Φ.Γεννηματά την «άβυσσο» με τη ΝΔ;
«Ο κ. Μητσοτάκης για να μεταρρυθμίσει τη χώρα πρέπει πρώτα να μεταρρυθμίσει το κόμμα του» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τα πιθανά «ανοίγματα» του νέου αρχηγού της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου. Αλλά και για την Φ.Γεννηματά αναρωτήθηκε πότε ακριβώς ανακάλυψε την «άβυσσο» με τη ΝΔ.
«Ο κ. Μητσοτάκης για να μεταρρυθμίσει τη χώρα πρέπει πρώτα να μεταρρυθμίσει το κόμμα του» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τα πιθανά «ανοίγματα» του νέου αρχηγού της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου.
Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, λέει: «Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα είναι πράγματι ειρωνεία να κυκλοφορεί αγκαζέ με τον κ. Καμμένο, να διευρύνει το κομματικό κράτος και να δηλώνει ‘κεντροαριστερός’».
Σε ό,τι αφορά τη «άβυσσο» που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη, όπως επικαλέστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Η κ. Γεννηματά υπήρξε διά μακρόν υπουργός του κ. Σαμαρά. Ήταν δηλαδή στο ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο με τον κ. Μητσοτάκη. Πότε ανακάλυψε την άβυσσο;».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, είπε:
«Το ελληνικό κράτος μοιάζει αποικία των κομμάτων εξουσίας. Χθες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την αξιοκρατία, την αξιολόγηση και την θεμελίωση μιας διοίκησης που κανείς δεν θα αισθάνεται δερβέναγας».
Στο ερώτημα για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία μιας «μεγάλης παράταξης» ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός:
«Ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γκρέμισμα του κομματικού κράτους; Στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο;», ενώ στη συνέχεια μιλώντας για το «προοδευτικό κέντρο» ανέφερε:
«Το Ποτάμι απευθύνθηκε εξαρχής χωρίς κανένα ταμπού σε μεταρρυθμιστικές κινήσεις». Πρόσθεσε δε ότι απευθύνεται και σε προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι τολμούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Τάσο Γιαννίτση, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους μεταρρυθμιστές που έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές».
Σε ό,τι αφορά το θέμα του Ασφαλιστικού είπε ότι οι προτάσεις που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι σε λάθος κατεύθυνση.
«Τα γνωστά ‘κρατικίστικα’ του παρελθόντος. Ισοπέδωση ασχέτως των εισφορών του καθενός και ελεύθεροι επαγγελματίες που μεταβάλλονται σε εισπράκτορες του κράτους. Θα δουλεύουν για να ταΐζουν τους εκάστοτε ευνοημένους.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442