Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμβολική ποινή για τον Βρετανό που έβγαλε 4χρονη από τη «Ζούγκλα» του Καλαί

Συμβολική ποινή για τον Βρετανό που έβγαλε 4χρονη από τη «Ζούγκλα» του Καλαί

Συμβολική ποινή επέβαλε το δικαστήριο της Μπουλόν-σιρ-Μερ σε Βρετανό πρώην στρατιώτη, ο οποίος επιχείρησε να βγάλει παράνομα με το φορτηγό του 4χρονη Αφγανή από τη «ζούγκλα» του Καλαί και να την μεταφέρει στη Βρετανία. Ο 49χρονος Ρόμπερτ Λόουρι κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών ως διακινητής.

Συμβολική ποινή επέβαλε το δικαστήριο της Μπουλόν-σιρ-Μερ σε Βρετανό πρώην στρατιώτη, ο οποίος επιχείρησε να βγάλει παράνομα με το φορτηγό του 4χρονη Αφγανή από τη «ζούγκλα» του Καλαί και να την μεταφέρει στη Βρετανία.

Ο 49χρονος Ρόμπερτ Λόουρι κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών ως διακινητής.

Το δικαστήριο όμως τον απάλλαξε από την κατηγορία και τον καταδίκασε μόνο στην καταβολή προστίμου ύψους 1.000 ευρώ με τριετή αναστολή για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Έκρινε δηλαδή ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού καθώς το μετέφερε σε κρυψώνα στο φορτηγό του και όχι στο κάθισμα, όπου θα μπορούσε να φοράει ζώνη ασφαλείας.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο για την «ανόητη» ενέργειά του.

Από το καλοκαίρι, ο Λόουρι πήγαινε τακτικά να βοηθήσει τους πρόσφυγες στη «Ζούγκλα» του Καλαί, τον τεράστιο καταυλισμό που έχει στηθεί στη βόρεια Γαλλία και όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν με κάποιον τρόπο να φτάσουν στο «Ελντοράντο», δηλαδή τη Βρετανία, διασχίζοντας τη Μάγχη.

Στις 24 Οκτωβρίου ο Λόουρι, πατέρας τεσσάρων παιδιών, συνελήφθη στα γαλλικά σύνορα ενώ κατευθυνόταν στη Βρετανία, καθώς διαπιστώθηκε ότι στο φορτηγό του ήταν κρυμμένοι δύο ενήλικοι πρόσφυγες από την Ερυθραία και ένα κοριτσάκι 4 ετών από το Αφγανιστάν. Οι δύο Αφρικανοί είχαν ανέβει στο φορτηγό εν αγνοία του, αλλά το παιδί το είχε κρύψει ο ίδιος, θέλοντας να το βοηθήσει, χωρίς ανταλλάγματα.

«Ήταν παράλογο, δεν το σκέφτηκα καλά. Προσπάθησα να κάνω κάτι για να μπορέσει να επανενωθεί με την οικογένειά της που ζούσε σε απόσταση μόλις οκτώ μιλίων από το Λιντς, όπου κατοικώ εγώ», εξήγησε στο δικαστήριο ο Λόουρι, φανερά ταραγμένος και συγκινημένος.

Ο Βρετανός έχει βρει πολλούς υποστηρικτές στη Γαλλία και τη Βρετανία. Σχεδόν 170.000 άνθρωποι στις δύο χώρες υπέγραψαν αίτημα ζητώντας από τις αρχές να μην τον φυλακίσουν επειδή «θέλησε να σώσει ένα παιδί από τη ‘Ζούγκλα του Καλαί’».

Η μικρή Αφγανή ζει ακόμη στη «Ζούγκλα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024