Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ο φυγάς της 13ης Νοεμβρίου «επικοινώνησε με τον δικηγόρο του»

Ο καταζητούμενος για τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι Σαλά Αμπντεσλάμ ήλθε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο αξιόπιστη πηγή. Ο συνήγορος του υπόπτου, ο οποίος διαφεύγει αφότου επέστρεψε στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την πληροφορία. Αναγνωρίστηκε ο καμικάζι κατά την επιδρομή στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Ο καταζητούμενος για τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι Σαλά Αμπντεσλάμ ήλθε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Belga.

Ο συνήγορος του υπόπτου ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την πληροφορία.

Ο Σάλα Αμπντεσλάμ διαφεύγει αφότου επέστρεψε οδικώς στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι αφήνοντας πίσω τους 130 νεκρούς.

Επικαλούμενο αξιόπιστη πηγή, το πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι ο Αμπντεσλάμ επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Σβεν Μέρι. Ο τελευταίος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Μιλώντας σε βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι ούτε πρόκειται να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει την πληροφορία. «Δεν μπορώ και δεν θέλω να μιλήσω» δήλωσε.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου μίλησε από πλευράς του «απλώς για φήμη», αναφέρει το BBC.

Τον περασμένο μήνα ο Σβεν Μέρι είχε διαψεύσει ανάλογη πληροφορία της βελγικής εφημερίδας Het Nieuwsblad.

Ανέφερε πάντως ότι θα ήταν έτοιμος να εκπροσωπήσει τον καταζητούμενο Αμπντεσλάμ, ο οποίος πιστεύεται ότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους τρεις καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο Stade de France.

Φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας που ήλθαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα δείχνουν τον Αμπντεσλάμ σε πρατήριο καυσίμων κοντά στα βελγικά σύνορα με τη Γαλλία, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις.

Εικονίζεται με τον Χαμά Άτου, έναν εκ των δύο ανδρών που φέρεται ότι τον μετέφεραν οδικώς πίσω στο Βέλγιο.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη οι Αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι ο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε την 18η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, λίγες ημέρες μετά τον εφιάλτη στο Παρίσι, αναγνωρίστηκε ως ο 25χρονος Βελγομαροκινός Σάκιμπ Άκρου.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι οκτώ από τους δέκα δράστες των επιθέσεων.

Πρόκειται για τον Αμπαούντ, τους Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και Σάκιμπ Άκρου, που πήραν μέρος στις επιθέσεις εναντίον εστιατορίων και μπαρ, τους Όμαρ Μοστεφάι, Σάμι Αμιμούρ και Φουάντ Μοχάμεντ-Άγκαντ, που είχαν πάρει μέρος στην επίθεση στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, και τον Μπιλάλ Χάντφι, που ανατινάχθηκε στο Stade de France.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024