Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν τα υγειονομικά σωματεία για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 16:30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και κάνει λόγο για νομοσχέδιο «έκτρωμα» που εξοντώνει τους πολίτες ενώ αφήνει στο απυρόβλητο όσους έχουν συμβάλει, τα τελευταία χρόνια στην καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι ο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε κλείσμο χιλιάδες ιατρεία «ενώ το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, είτε θα οδηγηθεί στην μετανάστευση είτε θα γίνει όμηρος των μεγάλων καρτέλ της υγείας».

Τέλος, σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε 24ωρη αποχή των μελών του και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, ενώ καλεί τους βουλευτές μέλη του να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο απειλώντας με διαγραφές και τέλος καλεί γιατρούς «που κατέχουν κυβερνητική θέση, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαχωρίσουν τη θέση τους, από την κυβέρνηση τόσο σε ότι αφορά το νομοσχέδιο ,για το ασφαλιστικό όσο και για κάθε μέτρο που επιδεινώνει την τραγική κατάσταση της υγείας του ελληνικού λαού».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr