Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χίος: Αρχή συλλήψεων από την Frontex

Χίος: Αρχή συλλήψεων από την Frontex

Δύο ανεξάρτητοι εθελοντές από την Ελβετία, οι οποίοι μαγειρεύουν για πρόσφυγες στη Χίο, συνελήφθηκαν από στελέχη της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα στο σπίτι έγινε όταν σε αυτό εισήλθε τρίτος εθελοντής, Ισπανός εκείνος, που είχε εντοπιστεί να φωτογραφίζει σκάφη του Λιμενικού και της Frontex.

Δύο ανεξάρτητοι εθελοντές από την Ελβετία, οι οποίοι μαγειρεύουν για μετανάστες και πρόσφυγες στη Χίο, συνελήφθηκαν χθες από στελέχη της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος.

Η έρευνα στο σπίτι έγινε όταν σε αυτό εισήλθε τρίτος εθελοντής, Ισπανός εκείνος, ο οποίος είχε εντοπιστεί να φωτογραφίζει σκάφη του Λιμενικού και της Frontex.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από επιχείρηση σε σπίτι, το οποίο οι δύο Ελβετοί ετοιμάζονταν να νοικιάσουν, αλλά ήδη χρησιμοποιούσαν προκειμένου να μαγειρεύουν, πολύ κοντά στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη θέση Σούδα του κάστρου της Χίου, βρέθηκαν 47 γραμμάρια ινδικής κάναβης. Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε μία χειραποσκευή με 12 σπρέι πιπεριού.

Οι λιμενικές Αρχές πραγματοποίησαν τον έλεγχο στο σπίτι των Ελβετών, όταν ένας τρίτος ανεξάρτητος εθελοντής από την Ισπανία, ο οποίος εντοπίσθηκε να φωτογραφίζει σκάφη του Λιμενικού και της Frontex στο λιμάνι της Χίου, μπήκε σε αυτό.

Οι δύο Ελβετοί απολογούνται αυτή την ώρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και για παράβαση του νόμου που αφορά όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ ο Ισπανός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024