Δύο ανεξάρτητοι εθελοντές από την Ελβετία, οι οποίοι μαγειρεύουν για μετανάστες και πρόσφυγες στη Χίο, συνελήφθηκαν χθες από στελέχη της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος.

Η έρευνα στο σπίτι έγινε όταν σε αυτό εισήλθε τρίτος εθελοντής, Ισπανός εκείνος, ο οποίος είχε εντοπιστεί να φωτογραφίζει σκάφη του Λιμενικού και της Frontex.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από επιχείρηση σε σπίτι, το οποίο οι δύο Ελβετοί ετοιμάζονταν να νοικιάσουν, αλλά ήδη χρησιμοποιούσαν προκειμένου να μαγειρεύουν, πολύ κοντά στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη θέση Σούδα του κάστρου της Χίου, βρέθηκαν 47 γραμμάρια ινδικής κάναβης. Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε μία χειραποσκευή με 12 σπρέι πιπεριού.

Οι λιμενικές Αρχές πραγματοποίησαν τον έλεγχο στο σπίτι των Ελβετών, όταν ένας τρίτος ανεξάρτητος εθελοντής από την Ισπανία, ο οποίος εντοπίσθηκε να φωτογραφίζει σκάφη του Λιμενικού και της Frontex στο λιμάνι της Χίου, μπήκε σε αυτό.

Οι δύο Ελβετοί απολογούνται αυτή την ώρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και για παράβαση του νόμου που αφορά όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ ο Ισπανός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας