Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ εκφράζουν την κοινωνική ευαισθησία στην Κεντροδεξιά

Οι ΑΝΕΛ είναι το κόμμα που εκφράζει την κοινωνική ευαισθησία στο χώρο της Κεντροδεξιάς και την αντίληψη για το κράτος-ρυθμιστή του κοινωνικού τοπίου, δήλωσε την Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΝΔ. Επίσης, άφησε αιχμές κατά του Κυρ.Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως ψήφισε υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης και με την εκλογή του «εκπροσωπούνται στην ΝΔ εθνομηδενιστικές απόψεις».

Οι ΑΝΕΛ είναι το κόμμα που εκφράζει την κοινωνική ευαισθησία στο χώρο της Κεντροδεξιάς και την αντίληψη για το κράτος-ρυθμιστή του κοινωνικού τοπίου, δήλωσε την Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί και έναν ιδεολογικό διαχωρισμό με τους υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής «χωρίς κοινωνική ευαισθησία και τους ακροδεξιούς που έφερε στο κόμμα ο Σαμαράς» από τη μια, και τους υποστηρικτές της κοινωνικής ευαισθησίας που εκφράζεται και από τμήμα της Κεντροδεξιάς, από την άλλη.

Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μετακίνηση στελεχών από άλλα κόμματα προς την ΝΔ, ενώ εξίσου θα υπάρξει «απελευθέρωση καραμανλικών δυνάμεων», αλλά και «απελευθέρωση δυνάμεων της πατριωτικής Δεξιάς και του πατριωτικού Κέντρου». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι με την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη «εθνομηδενιστικές απόψεις εκπροσωπούνται στην ΝΔ», σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης.

Επίσης, είπε πως οι κ. Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος θα «προσπαθήσουν να βρουν στέγη στη ΝΔ, καθώς πέραν όλων των άλλων, υπάρχουν και ποινικές υποθέσεις, όπως του κ. Παπασταύρου, ή άλλων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό».

Για το Ασφαλιστικό

Αναφερόμενος στο θέμα του Ασφαλιστικού, ο κ. Καμμένος είπε ότι με την κυβερνητική πρόταση δίνεται για πρώτη φορά λύση στο θέμα των Ταμείων, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνουν αλλαγές, το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο, δεδομένου ότι οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.

«Το ασφαλιστικό είναι το προτελευταίο νομοσχέδιο που, πριν από το αγροτικό, δημιουργεί προβλήματα» παραδέχθηκε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η μάχη της κυβέρνησης δίνεται ώστε να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, ενώ θεωρεί πολύ σημαντική την αποδοχή, εκ μέρους εργοδοτικών οργανώσεων, της αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι στους δανειστές δίνεται μια πρόταση τεκμηριωμένη και βιώσιμη, σημειώνοντας ότι αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κυβερνούσαν οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις «που είχαν ως φάρο το πρώτο Μνημόνιο», τότε οι συντάξεις θα είχαν οδηγηθεί στα 200-250 ευρώ.

«Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε, μέχρι στιγμής, να μη μειωθεί η σύνταξη» είπε, για να προσθέσει ότι «μετά το Ασφαλιστικό, πάμε στην διαγραφή του χρέους, που το ζητά το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρώπη».

«Αυτό» συμπλήρωσε «θα οδηγήσει εντός του 2016 στο τέλος της εποχής των Μνημονίων», ενώ επικαλέστηκε και δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, εντός και εκτός της χώρας, για ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, μετά τον «σταθμό της διαγραφής του χρέους».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα επιφέρει ο νόμος για τη Δημόσια Διοίκηση, λέγοντας ότι «αλλάζει τα πάντα», ενώ υπενθύμισε και την επισήμανση του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει το κομματικό κράτος, αλλά επιλέγει τη μεταφορά εξουσίας από τα υπουργεία στη Δημόσια Διοίκηση, όπου θα υπάρχει αξιολόγηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024