Η βρετανική φίρμα ετοιμάζει το επόμενο SUV βήμα της, με την μορφή μιας μικρότερης πρότασης η οποία θα τοποθετηθεί στη βάση της νεοσύστατης αντίστοιχης γκάμας της και η οποία και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό.

Αν και προς το παρόν το νέο SUV των Βρετανών το οποίο αναμένεται να φέρει τα διακριτικά E-Pace, κρύβεται κάτω από μια τροποποιημένη εκδοχή του αμαξώματος του Range Rover Evoque, μια προσεκτική παρατήρηση στο μπροστινό τμήμα που παραπέμπει στο F-Pace σε συνδυασμό με το ότι το δοκιμαστικό πρωτότυπο είναι καταχωρημένο στην Jaguar, δεν αφήνει αμφιβολίες για την ταυτότητά του.

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο εξέλιξης, δεν υπάρχουν πολλά γνωστά στοιχεία για το νέο μοντέλο και έτσι οι πληροφορίες το θέλουν να εξελίσσεται μαζί με τη νέα δεύτερη γενιά του Evoque με το οποίο θα μοιραστεί την ίδια αρχιτεκτονική και όχι μόνο.

Αυτό το σενάριο θεωρείται και το επικρατέστερο μιας και η αξιοποίηση της ίδιας αλουμινένιας αρχιτεκτονικής με το F-Pace θα αύξανε πολύ το κόστος εξέλιξης και παραγωγής του νέου μοντέλου.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι ένα δεύτερο, μικρότερο SUV από την Jaguar είναι γεγονός αν και δεν πρόκειται να δούμε την έκδοση παραγωγής σε λιγότερο από δύο χρόνια, τουλάχιστον.

AUTOMEDIA