Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Εντοπίστηκαν τρία διαμερίσματα του «πυρήνα» των επιθέσεων στο Παρίσι

Βέλγιο: Εντοπίστηκαν τρία διαμερίσματα του «πυρήνα» των επιθέσεων στο Παρίσι

Συνολικά τρεις κατοικίες στο Βέλγιο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και οι συνεργοί των επιθέσεων στο Παρίσι τη 13η Νοεμβρίου έχουν εντοπίσει οι βελγικές αρχές, στις οποίες έχουν εντοπίσει γενετικό υλικό και ίχνη ενός από τους καμικάζι και του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Και οι τρεις είχαν νοικιαστεί με ψεύτικα ονόματα και είχαν πληρωθεί με μετρητά.

Συνολικά τρεις κατοικίες στο Βέλγιο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και οι συνεργοί των επιθέσεων στο Παρίσι τη 13η Νοεμβρίου έχουν εντοπίσει οι βελγικές αρχές, στις οποίες έχουν εντοπίσει γενετικό υλικό και ίχνη ενός από τους καμικάζι και του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Και οι τρεις είχαν νοικιαστεί με ψεύτικα ονόματα και είχαν πληρωθεί με μετρητά.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η βελγική αστυνομία, συνοψίζοντας τη μέχρι τώρα πορεία της έρευνας για τους δράστες του Παρισιού, έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί τρεις κατιοικίες που συνδέονται με την υπόθεση -σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η «γιάφκα» στο Σέρπεκ, της οποίας η ανακάλυψη είχε δημοσιοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στο Σαρλερουά, ένα σπίτι στην κωμόπολη του Ωβελαί και το διαμέρισμα στο Σέρπεκ, έξω από τις Βρυξέλλες. Και τα τρία είχαν νοικιαστεί, με ψεύτικο όνομα και με πληρωμή σε μετρητά, για έναν χρόνο (τα δύο πρώτα από το Σεπτέμβριο, το τρίτο από τον Οκτώβριο).

Στο διαμέρισμα στο Σαρλερουά βρέθηκε γενετικό υλικό του Μπιλάλ Χαφντί, καμικάζι στις επιθέσεις, όπως και ίχνη του Αμπαούντ -του θεωρούμενου ως εγκέφαλου, που είχε σκοτωθεί στην έφοδο των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεν Ντενί την εβδομάδα μετά τις επιθέσεις.

Στο σπίτι στο Ωβελαί, όπως και στο διαμέρισμα στο Σαρλερουά, βρέθηκαν «αρκετά στρώματα», ανέφερε η βελγική αστυνομία.

Στο διαμέρισμα στο Σέρπεκ, υπενθυμίζεται, είχαν βρεθεί επίσης ίχνη εκρηκτικών υλών όπως εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις και η αστυνομία θεωρεί πως εκεί ήταν το «εργαστήριο» για τις ζώνες των καμικάζι.

Επιπλέον, το ένα από τα δύο οχήματα που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις, το Seat Leon, είχε σταματήσει κοντά στα σπίτια στο Σαρλερουά και το Ωβελαί.

Άλλο όχημα που είχε νοικιαστεί από πρόσωπο που σχετίζεται με τον «κύκλο Αμπντεσλάμ», μάρκας BMW, είχε σταματήσει και στα τρία διαμερίσματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024