Αρειος Πάγος: Επικυρώθηκε η αθώωση των ειδικών φρουρών για τον θάνατο του φοιτητή
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία απαλλάχθηκαν τέσσερις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νίκου Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία απαλλάχθηκαν τέσσερις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νίκου Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008.
Κατά συνέπεια επικυρώνεται από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση για τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι ειδικοί φρουροί Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη δεν ευθύνονται για τον θάνατο του Σακελλίωνα.
Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο Νίκος Σακελλίωνας έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και το κατάπιε, με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του.
Όμως, ο πατέρας του 24χρονου, Δημήτρης Σακελλίωνας, υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εφετειακή αθωωτική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, και απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόντρα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη για την ακρίβεια στη Βουλή – «Θα λάβει μέτρα ή θα συνεχίσει να “λυπάται και να θυμώνει”;»
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442