Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα έντασης στη Λειψία με ακροδεξιούς χούλιγκαν και φόντο την Pegida

Νύχτα έντασης στη Λειψία με ακροδεξιούς χούλιγκαν και φόντο την Pegida

Τεταμένη ήταν η νύχτα προς Τρίτη στη Λειψία της Γερμανίας, ενώ το προσφυγικό έχει πάρει φωτιά λόγω της υπόθεσης της Κολωνίας: Περίπου 250 άτομα που, σύμφωνα με την αστυνομία, προέρχονταν από το χώρο των ακροδεξιών χούλιγκαν, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες σε τμήμα της πόλης που θεωρείται «περιοχή αναρχικών», γράφοντας ξενοφοβικά συνθήματα. Παράλληλα, στο κέντρο βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση της «τοπικής» Pegida, στην οποία δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Τεταμένη ήταν η νύχτα προς Τρίτη στη Λειψία της Γερμανίας, ενώ το προσφυγικό έχει πάρει φωτιά λόγω της υπόθεσης της Κολωνίας: Περίπου 250 άτομα που, σύμφωνα με την αστυνομία, προέρχονταν από το χώρο των ακροδεξιών χούλιγκαν, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες σε τμήμα της πόλης που θεωρείται «περιοχή αναρχικών», γράφοντας ξενοφοβικά συνθήματα.

Παράλληλα, στο κέντρο βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση της «τοπικής» Pegida, της Legida, στην οποία δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Το ξενοφοβικό κίνημα «εναντίον της ισλαμοποίησης της Δύσης» έχει προσπαθήσει να βρεθεί στο προσκήνιο των αντιδράσεων μετά τα εγκλήματα στην Κολωνία την Πρωτοχρονιά.

Το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα περίπου 250 ανδρών με καλυμμένα τα πρόσωπα -ξεχωριστά από τη συγκέντρωση της Legida- εξαπέλυσε «έφοδο» στο Κόνεβιτς της Λειψίας, με την πυρπόληση αυτοκινήτων και το σπάσιμο μαγαζιών.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 211 άτομα, τα οποία μετά την εξακρίβωση στοιχείων αναφέρθηκαν ως μέλη του «ακροδεξιού χώρου ή/και του χώρου των χούλιγκαν».

Τα περιστατικά συνιστούν, σύμφωνα με την αστυνομία, «βαριά διατάραξη της κοινής ειρήνης» και διαπιστώθηκαν 57 περιπτώσεις παραβίασης των νόμων περί συγκεντρώσεων, κατοχή όπλων και ψυχοτρόπων ουσιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024