
Τετράμηνη αναστολή του πρόσθετου τέλους ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ
Την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο διαδικτυακό στοίχημα, ζητάει η Ομοσπονδία Πρακτόρων του Οργανισμού (ΠΟΕΠΠΠ).
Την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο διαδικτυακό στοίχημα, ζητάει η Ομοσπονδία Πρακτόρων του Οργανισμού (ΠΟΕΠΠΠ).
Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ επικαλείται την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αναβολή για ένα τετράμηνο, στην εφαρμογή του Ν.4346/15 αρθ.13 για την επιβολή του “τέλους”, όπως ζήτησε η ΠΟΕΠΠΠ, νομίζουμε ότι είναι αναγκαία, για να τακτοποιηθούν αυτά τα ζητήματα».
Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΠΠ, «από την αρχή που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών σαν ισοδύναμο στη συμφωνία με τους δανειστές, από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΠΠΠ, την 16η Νοέμβριου 2015 και τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αλεξιάδη την ίδια ημέρα, είχε προταθεί άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας με κανονική αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών και τη φορολόγησή τους, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.»
» Μια πράξη που θα αποφέρει στο ελληνικό Δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα. Δυστυχώς, όπως επισημαίνεται, σ’ αυτή τη λογική, δίκαιη και συμφέρουσα πρόταση δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το ΥΠΟΙΚ και, έτσι, προχώρησε η επιβολή του “τέλους” στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, με τον Ν.4346/15 αρθ 13».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπορεί η γιόγκα να τα βάλει με τις ημικρανίες;
- Καιρός: Έως τους 28 βαθμούς «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει
- Pax Sinica: To δώρο του Τραμπ στον Σι ενόψει της επίσκεψής του στην Κίνα
- Η «κρυφή» πλευρά του Κάμα Σούτρα: Γυναικεία επιθυμία, συναίνεση και σεβασμός
- Η τελειότητα δεν φέρνει την ευτυχία
- Η Βρετανία βγαίνει διαιρεμένη μετά τις εκλογές – Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας ενισχύονται διαρκώς



