Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Tiguan GTE Active Concept: Εντός, εκτός και… ηλεκτρικά

VW Tiguan GTE Active Concept: Εντός, εκτός και… ηλεκτρικά

Την plug-in υβριδική εκδοχή του νέου Tiguan αποκαλύπτει το εντυπωσιακό πρωτότυπο που φιλοξενεί το «περίπτερο» της VW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit.


Μπορεί το Tiguan να… καίει καρδιές στη γηραιά ήπειρο, ωστόσο η VW επέλεξε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την παγκόσμια πρεμιέρα της plug-in υβριδικής εκδοχής του δημοφιλούς SUV.

Το πρωτότυπο για την ώρα Τiguan GTE Active Concept συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 110 kW με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) παράγοντας συνδυαστικά 225 ίππους.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συμβολή ενός ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, τη στιγμή που οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου με τις οποίες εξοπλίζεται εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να διανύει ως και 35 χιλιόμετρα με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το plug-in υβριδικό σύνολο του Τiguan GTE Active Concept διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (Ηybrid, E-Mode και GTE), ωστόσο, οι επιλογές για τον οδηγό δεν σταματούν εδώ.

Πέντε προγράμματα οδήγησης προσαρμόζουν τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στις συνθήκες κίνησης, στο τερέν ή ακόμα και στις διαθέσεις του ίδιου του οδηγού.

Οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό τμήμα του αμαξώματος όπως και οι προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας που φιλοξενεί το εσωτερικό συμπληρώνουν το προφίλ του plug-in υβριδικού Tiguan που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να ακολουθήσει πολύ σύντομα το παράδειγμα των ήδη γνωστών VW Golf και Passat GTE.

auto.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024