Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό κράτηση στελέχη του HDP έπειτα από αστυνομική επιδρομή σε γραφεία

Υπό κράτηση στελέχη του HDP έπειτα από αστυνομική επιδρομή σε γραφεία

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τοπικά στελέχη του φιλοκουρδικού HDP στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε σε ένα από τα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν αξιωματούχοι του κόμματος, μόλις δύο ημέρες αφότου ο Ερντογάν δήλωσε ότι υποστηρίζει την ανάληψη νομικής δράσης εναντίον των μελών του.

Η τουρκική αστυνομία έθεσε σήμερα, Παρασκευή, υπό κράτηση τοπικά στελέχη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε σε ένα από τα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν αξιωματούχοι του HDP, μόλις δύο ημέρες αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι υποστηρίζει την ανάληψη νομικής δράσης εναντίον των μελών του.

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις συμμετείχαν στην επιχείρηση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο μετέδωσε πως η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καταστολής δικτύων της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα χαράματα και επίσης κατασχέθηκαν πολλά έγγραφα.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση κατηγορούν το HDP, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου, ότι αποτελεί προέκταση του PKK, το οποίο αγωνίζεται εδώ και τρεις δεκαετίες για μεγαλύτερη αυτονομία των Κούρδων στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το HDP δηλώνει ότι αντιτίθεται στη βία και ότι θέλει μια ειρηνική λύση για τους Κούρδους της Τουρκίας.

Οι συλλήψεις έγιναν σε λιγότερες από 48 ώρες αφότου ο Ερντογάν δήλωσε πως ορισμένοι βουλευτές και δήμαρχοι του HDP συμπεριφέρονται σαν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι οι θέσεις που κατέχουν δεν θα πρέπει να τους προστατεύουν από τις διώξεις.

Οι αξιωματούχοι του κόμματος επισήμαναν ότι δεν δόθηκε κανένας λόγος για τις συλλήψεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024