Από αστυνομικό κόσκινο οι ΜΚΟ και οι εθελοντές για τους πρόσφυγες
Ελέγχους στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους μεμονωμένους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου βοηθώντας τους πρόσφυγες θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Frontex.
Ελέγχους στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους μεμονωμένους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, βοηθώντας τους πρόσφυγες, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Frontex.
«Δεν έχουμε στόχο να θίξουμε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ και το έργο τους, αλλά να τονίσουμε την παρουσία της αστυνομίας σε ακτές και γενικότερα σε σημεία απόβασης μεταναστών και προσφύγων» δήλωσε ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας.
Στόχος είναι, επίσης, να εντοπιστούν όσοι, παριστάνοντας τον εθελοντή, κλέβουν αντικείμενα των προσφύγων ή βάρκες και μηχανές.
Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, θα ζητείται από όσους επιχειρούν στις ακτές η αστυνομική ταυτότητα και το όνομα τους, προκειμένου να ελέγχεται αν είναι διαπιστευμένοι.
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας σε όλους τους κατοίκους των νησιών. Αίσθημα που τον τελευταίο καιρό έχει διασαλευτεί από όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε ΜΚΟ και άλλους εθελοντές που επιχειρούν παρεμβαίνοντας σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών στα νησιά εντελώς ανεξέλεγκτα» δήλωσε η πηγή.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων