Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo το 2015

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo το 2015

Με πωλήσεις 503.127 μονάδων για το 2015 η σουηδική φίρμα κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ στην 89 ετών ιστορία της, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο της διάθεσης μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων.

Με πωλήσεις 503.127 μονάδων για το 2015 η σουηδική φίρμα κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ στην 89 ετών ιστορία της, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο της διάθεσης μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων.

Το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων της Volvo ήταν διψήφιο στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά σε σχέση με το 2014 με τους Σουηδούς να καταγράφουν +10,6% στην ευρωπαϊκή αγορά όπου η σουηδική φίρμα διέθεσε 269.249 μονάδες -μέγεθος που εκπροσωπεί το 53,5% των συνολικών πωλήσεων της για το 2015.

Στις ΗΠΑ η Volvo κατάφερε να ενισχύσει τις πωλήσεις της κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 24,3% σε σχέση με το 2014, ενώ παρά τις απαιτητικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κινεζική αγορά η σουηδική φίρμα κατάφερε να «κλείσει» το 2015 χωρίς να χάσει έδαφος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Σουηδοί, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 11,4% το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς στην τοπική αγορά.

Όπως επίσης σημειώνει η σουηδική φίρμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2016 δικαιώνοντας τη νέα στρατηγική της που ξεκίνησε με το νέο XC90 και θα συνεχιστεί με την παρουσίαση του νέου S90 από το floor του Detroit με την προοπτική της πλήρους ανανέωσης της γκάμας σε διάστημα τεσσάρων ετών.

«Δηλώνω ευτυχής που είμαι σε θέση να αναφέρω ότι το 2015 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις μας. Πλέον, έχοντας πίσω μας μια επιτυχημένη χρονιά, στη Volvo μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση της του σχεδίου παγκόσμιας αναμόρφωσης της φίρμας. Όταν αυτό ολοκληρωθεί η Volvo θα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων premium αυτοκινητοβιομηχανιών ως ίσος προς ίσο. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ στα επόμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της φίρμας Hakan Sammuelsson με αφορμή το νέο ορόσημο πωλήσεων στην ιστορία της Volvo.

Ως προς αυτήν την κατεύθυνση και στο πλαίσιο του στόχου πωλήσεων των 800.000 μονάδων έως το 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Σουηδούς ήδη βρίσκεται στα σκαριά ένα νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ το οποίο και αναλάβει να ενισχύσει τη δυναμική της φίρμας στην τοπική αγορά. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη ο στόχος της Volvo είναι να διπλασιάσει τις πωλήσεις της ενώ θα συνεχίσει η ανάπτυξη της φίρμας στην αγορά της Κίνας.

Ανεξαρτήτως των στόχων μεγεθών και πωλήσεων όπως έχει ήδη επίσης δηλώσει επανειλημμένως η σουηδική φίρμα μη διαπραγματεύσιμος στόχος της είναι να διατηρήσει αλλά και να «εξελίξει» την πρωτιά της στον τομέα της ασφάλειας αλλά και να προσθέσει σε αυτήν μια εξίσου καινοτόμο πορεία στον τομέα των αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογική εξέλιξη και τα νέα μοντέλα, αφού ολοκληρωθεί η παρουσίαση της σειράς 90, θα ακολουθήσει η σειρά 60 η οποία θα έχει επίσης ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική της φίρμας SPA όπου φιλοξενούνται τα ΧC90 και S90 ενώ έπεται και η νέα compact πλατφόρμα CMA η οποία θα φιλοξενήσει συμπαγών διαστάσεων μοντέλα.

Σε ηγετική θέση στον κόσμο στοχεύει η Volvo και στις αποδοτικές τεχνολογίες έχοντας στο «πρόγραμμα» υβριδικά σύνολα με τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ επίκειται η εξέλιξη και ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της φίρμας μεσοπρόθεσμα οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα εκπροσωπούν το 10% των συνολικών πωλήσεων.

auto.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024