Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είμαστε παράσιτα» λέει ο ούγγρος πρωθυπουργός στον Κάμερον

«Δεν είμαστε παράσιτα» λέει ο ούγγρος πρωθυπουργός στον Κάμερον

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είπε στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι οι Ούγγροι που εργάζονται στην Βρετανία δεν είναι «μετανάστες» ή «παράσιτα». Ο Ορμπάν αναφέρεται στην επιθυμία του βρετανού πρωθυπουργού να κάνει περικοπές στις παροχές σε ευρωπαίους μετανάστες που εργάζονται στη Βρετανία.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είπε στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι οι Ούγγροι που εργάζονται στην Βρετανία δεν είναι «μετανάστες» ή «παράσιτα».

Ο Ορμπάν αναφέρεται στην επιθυμία του βρετανού πρωθυπουργού να κάνει περικοπές στις παροχές σε ευρωπαίους μετανάστες που εργάζονται στη Βρετανία.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε μετανάστες στη Βρετανία» είπε. «Είμαστε πολίτες ενός κράτου που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούμε να αναλαμβάνουμε δουλειές παντού, ελεύθερα, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε.

Ο Κάμερον πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουγγαρία, προκειμένου να συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να επιτύχει η Βρετανία στη σχέση της με την ΕΕ.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι οι ούγγροι πολίτες που ζουν στη Βρετανία έχουν πληρώσει περισσότερα χρήματα σε φόρους από αυτά που έχουν λάβει μέσω των επιδομάτων και ζήτησε να μην γίνονται «διακρίσεις» εναντίον τους.

Εξήγησε ότι γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να γίνει δεκτή η πρόταση του Κάμερον, αλλά είπε ότι θα γίνει προσπάθεια με άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να βρεθεί μία λύση που να είναι αποδεκτή από τη Βρετανία.

Ο Κάμερον από την πλευρά του, είπε: «Είμαι ανοιχτός σε άλλες λύσεις. Και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Ο βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου, την οποία θα μπορεί να θέσει ενώπιον των πολιτών σε δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί μέχρι τα τέλη του 2017, ωστόσο είπε ότι δεν αποκλείει να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία.

Την Τετάρτη, ο Κάμερον συναντήθηκε στη Γερμανία με την Ανγκελα Μέρκελ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024