
Μικρή μείωση στα φέσια του Δημοσίου στους ιδιώτες τον Νοέμβριο
Μικρή μείωση σημείωσαν τον Νοέμβριο του 2015 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, αλλά και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου. Τα χρέη διαμορφώθηκαν στα 5,013 δισ. ευρώ, έναντι 5,144 δισ. τον Οκτώβριο, ενώ στα 715 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Πρωταθλητής στα φέσια παραμένουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με 2,78 δισ. ευρώ.
Μικρή μείωση σημείωσαν τον Νοέμβριο του 2015 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Διαμορφώθηκαν στα 5,013 δισ. ευρώ, έναντι 5,144 δισ. τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την εξέλιξη των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.
Τον ίδιο μήνα, μικρή μείωση -στα 715 εκατ. ευρώ (έναντι 758 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο)- σημείωσαν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα.
Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα, το μεγαλύτερο ποσό αφορά χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία τον Νοέμβριο ανήλθαν σε 2,788 δισ. ευρώ έναντι 2,769 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Ακολουθούν τα νοσοκομεία με οφειλές 1,118 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο έναντι 1,188 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με 307 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυπριακό: Ο Ερχιουρμαν χαιρετίζει την επίσκεψη Γκουτέρες και κάνει λόγο για «ουσιαστικές συζητήσεις»
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς τον Καναδά για την μόλυνση του αέρα λόγω των πυρκαγιών
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM

