Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Τζιμπουτί διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

Το Τζιμπουτί διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

Το Τζιμπουτί διέκοψε σήμερα τις διπλωματικές σχέσεις του με το Ιράν, μετέδωσε το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό κανάλι Al Arabiya, επικαλούμενο επίσημη πηγή. Εν τω μεταξύ, η Ιορδανία κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση.

Το Τζιμπουτί διέκοψε σήμερα τις διπλωματικές σχέσεις του με το Ιράν, μετέδωσε το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό κανάλι Al Arabiya, επικαλούμενο επίσημη πηγή.

Εν τω μεταξύ, η Ιορδανία κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση και για την «ιρανική επέμβαση» στις αραβικές υποθέσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Η ένταση στις σχέσεις του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία έχει αυξηθεί μετά την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ Αλ Νιμρ.

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε και η ίδια την Κυριακή τις διπλωματικές σχέσεις της με το σιιτικό Ιράν μετά την επιδρομή διαδηλωτών στην πρεσβεία της στην Τεχεράνη, σε μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ δύο αντίπαλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή με αφορμή την εκτέλεση ενός σιίτη ιερωμένου.

Οι ιρανοί διπλωμάτες που υπηρετούν στη Σαουδική Αραβία εγκατέλειψαν σήμερα, Τετάρτη, τη χώρα.

Το προσωπικό της πρεσβείας του Ιράν στο Ριάντ και του προξενείου στην Τζέντα αναχώρησαν για τη χώρα τους με ιδιωτικό ιρανικό αεροσκάφος, διευκρίνισε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η ιρανική δημόσια τηλεόραση ανέφερε πως 54 ιρανοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους επέβαιναν σε αυτό και πως τους υποδέχθηκε ένας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Οι σαουδάραβες διπλωμάτες που υπηρετούν στο Ιράν και οι οικογένειές τους επέστρεψαν την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία.

Το Μπαχρέιν, που είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, διέκοψε και αυτό τις σχέσεις του με το Ιράν, ενώ το Κουβέιτ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στο Ιράν.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία είναι εσωτερικό θέμα της χώρας.

Σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους, ο Ερντογάν είπε πως εκείνοι που παρέμειναν σιωπηλοί για τους θανάτους ανθρώπων στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας προκαλούν τώρα αναστάτωση για την εκτέλεση ενός ανθρώπου στη Σαουδική Αραβία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024