Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτωπο με την αστυνομία της Κολωνίας ανοίγει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Μέτωπο με την αστυνομία της Κολωνίας ανοίγει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Μέτωπο με τις αστυνομικές αρχές της Κολωνίας ανοίγει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς που έχουν προκαλέσει σοκ. Ο Ντε Μεζιέρ είπε ότι θα ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την αστυνομία.

Μέτωπο με τις αστυνομικές αρχές της Κολωνίας ανοίγει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς που έχουν προκαλέσει σοκ στη γερμανική κοινωνία.

«Η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο Τόμας Ντε Μεζιέρ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στους δρόμους προκειμένου να εξασφαλίσουν την ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και δέχονται επικρίσεις επειδή δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις δεκάδες επιθέσεις που έγιναν από ομάδες νεαρών ανδρών έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και τον καθεδρικό ναό της πόλης.

«Είναι απαράδεκτο το να εκκενώνεται η πλατεία και στη συνέχεια να λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις» στο ίδιο σημείο, είπε ο γερμανός υπουργός, καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί περίμεναν πρώτα να γίνουν καταγγελίες από τα θύματα, πριν αναλάβουν δράση.

«Ζητώ άμεσα εξηγήσεις» τόνισε.

Το Συνδικάτο της Αστυνομίας (DpolG) αντέδρασε άμεσα, κάνοντας λόγο για «ανάρμοστη» κριτική του Ντε Μεζιέρ. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου σημείωσε, σύμφωνα με τη Deutsche Well, ότι για την κατάσταση στην Κολωνία φέρει ευθύνη και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ενώ σημείωσε ότι πολλοί από τους αστυνομικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας είχαν αποσπαστεί για την φύλαξη των γερμανικών συνόρων και ότι έλειπαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σχεδόν 100 καταγγελίες έγιναν από γυναίκες για επιθέσεις σεξουαλικής φύσεως στη διάρκεια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Οι καταγγελίες αναφέρονται σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ενώ υπάρχει και καταγγελία για βιασμό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες έμοιαζαν να είναι αραβικής η βορειοφαρικανικής καταγωγής.

Ο Ντε Μεζιέρ ζήτησε να μη βγαίνουν εσπευσμένα συμπεράσματα. «Δεν επιτρέπεται να επιρρίπτουμε συλλήβδην κατηγορίες στους πρόσφυγες» σημείωσε.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Βορειοαφρικανούς και σημείωσε ότι οι Αρχές θα πρέπει να βρουν εάν οι δράστες «έφτασαν πρόσφατα (στη Γερμανία) ή εάν βρίσκονται στη χώρα εδώ και καιρό».

Ο Ραλφ Γέγκερ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανακοίνωσε ότι διεξάγονται έρευνες εναντίον τριών υπόπτων. Σημείωσε ότι οι έρευνες θα είναι δύσκολες και χρονοβόρες.

Οι αντιδράσεις για τις επιθέσεις είναι έντονες.

Η Μέρκελ εξέφρασε «οργή για τις αηδιαστικές επιθέσεις», ενώ στους δρόμους βγήκαν εκατοντάδες άνθρωποι στην Κολωνία για να διαμαρτυρηθούν για τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε βάρος δεκάδων γυναικών από ομάδες ανδρών. Γυναίκες και άντρες διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, καταδικάζοντας τα πρωτοφανή περιστατικά και ζητώντας από τη γερμανίδα καγκελάριο τη λήψη μέτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024