Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ρεκόρ μεριδίου αγοράς και πωλήσεων έκλεισε το 2015 για την Volvo στην Ελλάδα

Με ρεκόρ μεριδίου αγοράς και πωλήσεων έκλεισε το 2015 για την Volvo στην Ελλάδα

Με ιστορικό ρεκόρ τόσο σε πωλήσεις όσο και σε μερίδιο αγοράς έκλεισε το 2015 για τη σουηδική φίρμα στην εγχώρια αγορά.

Με ιστορικό ρεκόρ τόσο σε πωλήσεις όσο και σε μερίδιο αγοράς έκλεισε το 2015 για τη σουηδική φίρμα στην εγχώρια αγορά.

Αναλυτικότερα, με συνολικές πωλήσεις 2.154 μονάδων -έναντι 1.832 το 2014- η Volvo ενίσχυσε τις πωλήσεις της για πέμπτη συνεχή χρονιά το 2015 στην ελληνική αγορά καταγράφοντας αύξηση 17,6% όταν μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), συνολικά η εγχώρια αγορά έκλεισε με αύξηση 6,6 %.

Νέο ρεκόρ για τη δραστηριότητα της Volvo στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει και το μερίδιο αγοράς της για το 2015 το οποίο ανήλθε στο 2,83%, ποσοστό το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα με τις παραπάνω πρωτιές, τρία από τα μοντέλα της Volvo «τερμάτισαν» στην κορυφή της κατηγορίας τους αντικατοπτρίζοντας τη δυναμική της απήχησης της σουηδικής φίρμας στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για τα V40 και V40 Cross Country τα οποία αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 17% σε σχέση με το 2014 καταγράφοντας 1.543 μονάδες, μέγεθος που τα ανέδειξε κύριαρχα στην κατηγορία των πεντάθυρων premium hatchback για το 2015.

Ιδιαιτέρως σημαντική για άλλη μία χρονιά ήταν και η απήχηση του Volvo XC60 το οποίο με πωλήσεις 206 μονάδων κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του για την ελληνική αγορά καταγράφοντας παράλληλα αύξηση 33% σε σχέση με το 2014. Εντυπωσιακό ήταν και το ντεμπούτο του νέου XC90 το οποίο αν και ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το δεύτερο μισό του 2015 μετρώντας έτσι μόλις έξι μήνες παρουσίας του στην ελληνική αγορά κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας του, καταγράφοντας μάλιστα διπλάσιες πωλήσεις από το αμέσως επόμενο ανταγωνιστικό μοντέλο.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Γιάννης Πετούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas τόνισε: «Η συνεχιζόμενη επιτυχία που γνωρίζει η Volvo στην Ελλάδα, με ρεκόρ μεριδίου αγοράς για πέμπτο διαδοχικό έτος, μας χαροποιεί χωρίς να μας ξαφνιάζει. Η σουηδική φίρμα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας της, με μοντέλα που συναρπάζουν σε όλους τους τομείς, όπως τεχνολογία, ασφάλεια, design, επιδόσεις, πολυτέλεια και οι Έλληνες καταναλωτές, πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ, δείχνουν στη Volvo την προτίμησή τους. Οι συνεχιζόμενες πρωτιές των V40 και V40 Cross Country καθώς και του XC60 δεν αποτελούν είδηση, δεν παύουν όμως να μάς γεμίζουν υπερηφάνεια. Αυτό όμως που περισσότερο θα θυμόμαστε από το 2015 είναι η πολύ θερμή υποδοχή που επεφύλαξε η αγορά στο νέο XC90, το μεγάλο μας SUV που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την φίρμα. Στην κορυφή της κατηγορίας του με λιγότερο από έξι μήνες πωλήσεων, σίγουρα είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα. Η Volvo βρίσκεται σε διαρκή άνοδο σε όλο τον κόσμο, η γκάμα μας σήμερα είναι πιο πλήρης από ποτέ ενώ και το 2016 αναμένουμε πολλά νέα εντυπωσιακά μοντέλα και θεωρώ ότι θα είναι επίσης μία χρονιά επιτυχιών για το σουηδικό brand, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

auto.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024