Πέντε βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση στο Καμπ Σπάιχερ, νυν βάση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, στο Τικρίτ, με απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς και 22 τραυματίες.

Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική ISIS, η οποία έχει αυξήσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας μετά την ανακατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βαγδάτη που επικαλείται το Reuters, οι πρώτοι δύο βομβιστές αυτοκτονίας οδήγησαν όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά στη δυτική είσοδο της βάσης την Κυριακής.

Μετά την ανατίναξη του οχήματος, ομάδα άλλων τριών βομβιστών μπήκαν στη βάση και έφτασαν στο τμήμα της που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση αστυνομικών, όπου και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με το οποία ήταν ζωσμένοι.

Στη συνέχεια, η ISIS με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο ανέβαλε την ευθύνη λέγοντας πως είχε στόχο τους «εκπαιδευτές του στρατού των αποστατών».

Η πρόσφατη εκδίωξη της ISIS από το Ραμάντι, αρκετά νοτιότερα του Τικρίτ, ήταν σημαντικό πλήγμα στην παρουσία της οργάνωσης στο Ιράκ, στο οποίο και προσπάθησε να «απαντήσει» με απαντήσεις αυτοκτονίας προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να το ανακαταλάβει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ