Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο της ISIS με εκτέλεση πέντε Βρετανών «κατασκόπων»

Βίντεο της ISIS με εκτέλεση πέντε Βρετανών «κατασκόπων»

Νέο βίντεο τρόμου που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση πέντε Βρετανών «κατασκόπων» δημοσιοποίησαν μέσα προσκείμενα στο Ισλαμικό Κράτος. Στα πλάνα εμφανίζεται τζιχαντιστής που μιλά με βρετανική προφορά και προειδοποιεί τον «ανόητο» Ντέιβιντ Κάμερον για την βρετανική συμμετοχή στις επιδρομές κατά της ISIS στη Συρία, αλλά και ένα μικρό αγόρι που μιλά επίσης με βρετανική φορά και απειλεί την Βρετανία...

Νέο βίντεο φρίκης που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση πέντε Βρετανών «κατασκόπων» δημοσιοποίησαν μέσα προσκείμενα στο Ισλαμικό Κράτος.

Στα πλάνα εμφανίζεται επίσης τζιχαντιστής που μιλά με βρετανική προφορά και προειδοποιεί τον «ανόητο» Ντέιβιντ Κάμερον για την βρετανική συμμετοχή στις αεροπορικές επιδρομές κατά της ISIS στη Συρία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πύλη της εφημερίδας The Independent.

Στο διάρκειας δέκα λεπτών βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, εικονίζονται πέντε άνδρες ντυμένοι με πορτοκαλί στολές να «ομολογούν» στην κάμερα ότι είναι κατάσκοποι των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη συνέχεια εμφανίζονται γονατισμένοι στο έδαφος μπροστά σε πέντε εκτελεστές, καθώς τζιχαντιστής που μιλά με βρετανική προφορά λέει ότι τους «εγκατέλειψε» η βρετανική κυβέρνηση.

Κοιτώντας την κάμερα, ο μασκοφόρος ένοπλος λέει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα στον Ντέιβιντ Κάμερον», τον οποίο αποκαλεί «ηλίθιο» και «σκλάβο του Λευκού Οίκου».

Απευθυνόμενος «στον λαό της Βρετανίας», ο τζιχαντιστής λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος «μία ημέρα θα εισβάλει στη γη σας, όπου θα κυβερνήσει με το νόμο της Σαρία».

«Τότε, όταν ηττηθείτε, τα παιδιά σας θα κληρονομήσουν την ήττα σας και θα σας θυμούνται ως τους ανόητους που πίστεψαν ότι μπορούν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος» συνεχίζει ο ίδιος.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τρέιλερ επόμενης εκτέλεσης και σύντομα πλάνα ενός παιδιού που φορά στρατιωτική στολή και μιλά επίσης με βρετανική προσφορά λέγοντας: «Θα σκοτώσουμε τους άπιστους εκεί κάτω».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο, αναφέρει ο Independent.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024