
Εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά την περίοδο των εορτών
Εντατικοποίησαν τους ελέγχους στο διάστημα της εορταστικής περιόδου, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας. Οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν στην εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Εντατικοποίησαν τους ελέγχους στο διάστημα της εορταστικής περιόδου, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.
Οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν στην εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) συγκροτήθηκαν μεικτά κλιμάκια, τα οποία πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους το χρονικό διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2015 έως και 27 Δεκεμβρίου 2015, σε 94 επιχειρήσεις και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 39 περιπτώσεις.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολλοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στη λήψη φορολογικών στοιχείων και στην ποσοτική καταμέτρηση των κατεχομένων υγρών καυσίμων, προκειμένου να διακριβωθεί η νόμιμη διακίνησή τους.
Για όλες τις περιπτώσεις, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Σημειώνεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;

