
Εισβολή «νεοναζί» στον λογαριασμό του τσέχου πρωθυπουργού στο Twitter
Σε νεοναζιστές αποδίδει η κυβέρνηση της Τσεχίας την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι στον λογαριασμό του πρωθυπουργού Μπόχουσλαβ Σομπότκα στο Twitter, όπου ανάρτησαν μηνύματα εναντίον των προσφύγων.
Σε νεοναζιστές αποδίδει η κυβέρνηση της Τσεχίας την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι στον λογαριασμό του πρωθυπουργού Μπόχουσλαβ Σομπότκα στο Twitter, όπου ανάρτησαν μηνύματα εναντίον των προσφύγων.
«Οι πρόσφυγες είναι μια στρατιά εισβολέων! Οι γυναίκες μεταξύ τους δεν είναι παρά οι μητέρες των μελλοντικών τρομοκρατών. Καρατομήστε όσους τους βοηθούν!» ήταν ένα από τα περίπου δέκα μηνύματα που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του πρωθυπουργού, στα τσεχικά και τα αγγλικά.
«Αν ο λογαριασμός μου έγινε στόχος νεοναζί, αυτό για εμένα είναι η απόδειξη ότι κάνω καλά τη δουλειά μου. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους τους ανθρώπους που δείχνουν καλή θέληση, που απορρίπτουν την προπαγάνδα του μίσους, που προτιμούν την ανθρωπιά και στηρίζουν τη δημοκρατία» δήλωσε ο ίδιος ο Σομπότκα στο Facebook.
Ο εκπρόσωπος του τσέχου πρωθυπουργού, Μάρτιν Αϊρέρ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις στον λογαριασμό του Σομπότκα. «Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις όμως, βλέποντας τα μηνύματα, είναι προφανές ότι πρόκειται για νεοναζιστές» εκτίμησε.
Τα άλλα μηνύματα που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό καταδίκαζαν τις «δημοκρατικές ελίτ» που «καταλύουν την Ευρώπη» και καλούσαν τον κόσμο [να πάρει τα όπλα, να κατασκευάσει μια λαιμητόμο και να πάρει το νόμο στα χέρια του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αγγλία – Αργεντινή: Οι παίκτες της Αλμπισελέστε βρήκαν το παγούρι του Πικφορντ με τις σημειώσεις για τα πέναλτι (vid)
- Παχυσαρκία: Σε 15 ημέρες η λύση για τα φάρμακα, λέει η κυβέρνηση
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 66χρονος για τη φωτιά στο φράγμα Θέρμης
- «Ο πόνος συνεχίζεται»: Τι λένε τα ΜΜΕ στην Αγγλία για τον αποκλεισμό από τον τελικό του Μουντιάλ (pics)
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 30χρονου από οκτώ άτομα
- Ορφέας Αυγουστίδης: Θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά