Δώρα σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται περίπου 700 πρόσφυγες, προσέφεραν μέλη της αποστολής του προγράμματος «We Care».

Επικεφαλής της ομάδας εκπροσώπων του προγράμματος ήταν η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Την κυρία Βαρδινογιάννη πλαισίωναν οι βασικοί συντελεστές του Προγράμματος «We care», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας, ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Σάκης Ρουβάς, καθώς και εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές.

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων και πρόσφερε στα παιδιά και τους νέους παιχνίδια, γλυκά, κουβέρτες και ρούχα, ενώ στον μικρό Μοχάμεντ που δεν έφυγε λεπτό από δίπλα της, χάρισε το κασκόλ της, όταν τον είδε ότι κρύωνε.

Στους πρόσφυγες προσφέρθηκαν επίσης είδη προσωπικής υγιεινής από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», καθώς και φάρμακα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «We care», που αποτελεί πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός.

Μετά από την εξέταση, δίνεται σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Η υλοποίηση τους Προγράμματος πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, στηρίζεται από την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ) το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ