Για όξυνση του προβλήματος των ελλείψεων προσωπικού στα νοσοκομεία, και κυρίως της Περιφέρειας κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά Νοσηλευτικά Ιδρύματα δεν μπορούν να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα εφημερίας.

«Προσλήψεις δεν γίνονται, το προσωπικό αποχωρεί, με αποτέλεσμα η λειτουργία πολλών Νοσοκομείων να είναι πλέον προβληματική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.

Το συλλογικό όργανο των γιατρών καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, προχωρώντας στις προσλήψεις που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

«Τα μηνύματα που έρχονται από τα Νοσοκομεία της χώρας, στην περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι απογοητευτικά. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να δράσει άμεσα, για να μην αναγκαστούν οι υπεύθυνοι των Νοσοκομείων να αναστείλουν τη λειτουργία νευραλγικών τμημάτων και κλινικών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΠΙΣ εκφράζει την αντίθεσή του με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας σχετικά με τις μειώσεις στις τιμές των Διαγνωστικών Εξετάσεων χαρακτηρίζοντάς την «ταφόπλακα» για τα μικρά μικροβιολογικά εργαστήρια και ζητά την επανεξέταση του θέματος.

Επίσης, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015 και όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι γιατροί είναι στον «αέρα».

Αν δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση οι γιατροί δεν θα πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τους τελευταίους μήνες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μαίρη Μπιμπή

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ