
Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Τσίπρα ρίχνει μαύρο στη «Διαύγεια»
Με νομοθετική διάταξη καταργεί την υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο πληθώρας δαπανών στο υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Με νομοθετική διάταξη καταργεί την υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο πληθώρας δαπανών στο υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Με ρύθμιση (άρθρο 108) στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, η κυβέρνηση «επικαλείται δήθεν ιδιαιτερότητα αυτών των δαπανών που άπτεται της ασφάλειας της χώρας» για να καταργηθούν από την υποχρέωση ανάρτησης στη «Διαύγεια» δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.
«Όμως, ως συνήθως, ψεύδεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Διότι στο άρθρο 2 παρ.4 του Ν.3861 έχουμε εξαρχής εξαιρέσει όλες τις δαπάνες των οποίων η δημοσιότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα κι ασφάλεια της χώρας» λέει ο κ. Ραγκούσης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «άλλες δαπάνες επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν, που δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια».
Κατά τον κ. Ραγκούση ευθέως πλέον γεννάται το ερώτημα για τις δαπάνες αυτές: «Πώς τις υλοποίησαν ή τις ανέλαβαν από την ώρα που δεν τις είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο»;
«Προφανώς έχουν διαπράξει ήδη την παραβίαση του Ν.3861 έχοντας πραγματοποιήσει παράνομες δαπάνες. Ποιες άραγε; Προφανώς επιλέγουν και τώρα να διαχειριστούν στο σκοτάδι τα χρήματα των Ελλήνων» καταλήγει ο πρώην υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουτσούμπας: Σήμερα προσγειωθήκατε κ. Μητσοτάκη σε αυτή τη χώρα; Εσείς δεν κυβερνάτε επτά χρόνια;
- Μυτιλήνη: Μεγάλη συμμετοχή στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο – Ζητούν άμεσες λύσεις οι κτηνοτρόφοι
- Έρχεται το πρώτο Σούπερ Καπ στη Euroleague – Το φορμάτ και οι πρώτες ομάδες που θα συμμετάσχουν
- Σακελλαρίδης: Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης – Δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει την περιπέτεια υγείας Μυλωνάκη
- Τσουκαλάς: «Θεσμικό κατάντημα για τη χώρα είναι ότι παραμένει υπουργός ο κ. Γεωργιάδης»
- Φάμελλος: Κύριε Μητσοτάκη, είστε ένας εκβιαζόμενος και διαπλεκόμενος πρωθυπουργός – Για αυτό πρέπει να φύγετε


