
Με ΣΔΙΤ προχωρά ο εκσυγχρονισμός καταγραφής των πρακτικών των δικών
Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, παρουσία του ειδικού γραμματέα συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υπογράφηκε σύμβαση σύμπραξης για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταγραφής πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων.
Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, παρουσία του ειδικού γραμματέα συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υπογράφηκε σύμβαση σύμπραξης για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταγραφής πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο έργο Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ένα από τα πρώτα στο χώρο της πληροφορικής.
Η σύμβαση αυτή θα έχει διάρκεια 5,5 έτη και θα καλυφθούν οι αίθουσες των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων όλης της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης η εν λόγω σύμβαση αφορά τη δημιουργία υπολογιστικών και ηχητικών υποδομών για την ηχογράφηση και αποθήκευση των ηχογραφημένων πρακτικών των δικών, με σκοπό τη ασφαλή φύλαξη τους σε κεντρικές υποδομές, αλλά και τη διάθεση των αποηχογραφημένων πρακτικών στο κοινό, μέσω ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πρακτικών Δικαστηρίων (ΟΣΠΔ).
Το έργο αναμένεται να διαλειτουργεί παράλληλα με άλλα πληροφοριακά συστήματά του χώρου της Δικαιοσύνης, εκσυγχρονίζοντας έτσι τις παρερχόμενες από το υπουργείο Δικαιοσύνης υπηρεσίες. Έτσι, επιταχύνεται η απονομή της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσοι προπονητές στον κόσμο είναι καλύτεροι από τον Ουνάι Έμερι;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για τις 5 Ιουνίου πήραν τα μη πολιτικά πρόσωπα – Αύριο δίνουν εξηγήσεις οι γαλάζιοι βουλευτές
- Global Sumud Flotilla: Σε πτήση για Κωνσταντινούπολη οι 19 Έλληνες που συμμετείχαν στο στολίσκο
- Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε η ποινή του 44χρονου για τον θάνατο του 82χρονου θετού του πατέρα – Επέστρεψε στη φυλακή
- Νίκος Ανδρουλάκης: Μετωπική με την κυβέρνηση – «Σε θεσμική και παραγωγική παρακμή η χώρα»
- Πώς η φυγή των παραγωγών από το Χόλιγουντ χτυπά την τσέπη των εργαζομένων
